Tagdíj

A Mensa nonprofit szervezetként a tagdíjakból – és egyéb bevételekből, pl. az SZJA-1%-okból – támogatja a programokat, fedezi az egyesületi újságot és a szervezet működtetésének egyéb költségeit, a tagdíj tehát valamilyen formában visszakerül hozzánk, a tagokhoz.

A teljes tagdíj összege: 8000 Ft/év.
24 év alatt és 60 év felett 50%-os kedvezmény: 4000 Ft/év.

(Az éves tagdíj egy teljes évre szól: a befizetés napjától a következő év azonos hónapjának utolsó napjáig él a tagi viszony.)

További kedvezmények

AsztalLap pdf-ben
Amennyiben úgy döntesz, hogy nem kérsz nyomtatott AsztalLapot, úgy – amellett, hogy néhány fát megmentesz – évi 500 forint kedvezményt is kapsz. Mi a befizetésed összegéből tudjuk, hogy kérsz-e nyomtatott verziót, ezért e döntésedet évente csak egyszer – a befizetéskor – módosíthatod.

Folyamatos tagságért járó kedvezmény
A folyamatos tagság minden 3. éve után (vagyis a 4., 7. stb. év befizetésekor) a tagdíj 10%-kal csökken (precízebben: a kedvezmény mértéke 10 százalékponttal nő; ennek maximális mértéke 50%), ezért ha nem vagy biztos abban, hogy hány éve vagy tag, vagy volt-e 3 hónapnál hosszabb kimaradásod (ilyenkor a tagsági jogviszony megszakad), banki vagy készpénzes befizetés előtt minden esetben kérdezd meg a titkárt a fizetendő összegről! (Az automatikus e-mailes értesítőben a tényleges tagdíj szerepel.) A tagdíj e kedvezménnyel együtt sem csökkenhet 4000 Ft alá.

Gyes-tagdíj
Akinek 3 éven aluli gyermeke van és/vagy Gyes ellátásban részesül, kedvezményes, féláras tagdíjat fizethetnek, ehhez csupán a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, vagy a Gyesről szóló határozatot kell eljuttatni a titkárhoz.

A különféle kedvezmények – kor, folyamatos tagság, digitális AsztalLap, gyes – összevonhatók, de a fizetendő tagdíj semmiképpen sem csökkenhet 3500 Ft alá.

Vendég tag regisztrációs díj

Amennyiben egy külföldi Mensa szervezet tagja vagy, de szeretnél értesülni a magyarországi eseményekről is, akkor lehetőséged van vendégtagságot kérni. Ennek díja a mindenkori legalacsonyabb tagdíj, ami jelenleg 4000 Ft (pdf Asztallappal 3500 Ft). Kérjük, vedd figyelembe, hogy külföldi címre nem postázunk semmit.

Hogyan fizetheted be a tagdíjat?

Banki átutalással (Ezt a fizetési módot szeretjük a legjobban – ha teheted, utalj!)
A tagdíj összegét a Mensa HungarIQa Egyesület számlájára utalhatod át, számlaszámunk:
10918001-00000051-98370001 (Unicredit Bank)
A megjegyzésben, kérjük, tüntesd fel a neved és a tagsági számod!

Ha külföldről utalsz, akkor fontosak az alábbi infók:
Mensa HungarIQa Egyesület
IBAN:  HU36 1091 8001 0000 0051 9837 0001
SWIFT / BIC:  BACXHUHB
Kérjük, figyelmesen töltsd ki az átutalási megbízást, úgy hogy az átutalás összes költségét Te viseled, különben a bank jóval kevesebbet ír jóvá a számlánkon. Ebben az esetben nem tudunk tagként felvenni, hisz nem érkezett be a tagdíjad teljes összege.

Unicredit bankfiókban a Mensa számlájára
Ha van a közeledben, vagy csak arra jársz, akkor készpénzben is befizetheted a számlánkra:
Mensa HungarIQa
10918001-00000051-98370001

Ekkor is tüntesd fel a neved és a tagsági számod!

Postai csekken
Csekket már nem küldünk automatikusan, csak külön kérésre. Ha csekket szeretnél, kérjük, írj a titkárnak!
A csekkes fizetés extra költséget jelent a Mensának és többlet munkát a titkárnak. Kérjük, ha lehet, inkább utald át a tagdíjat vagy fizesd be egy Unicredit bankfiókban!