Miért jó mensásnak lenni?

Mert egy olyan klub tagja lehetsz, ahol nem számítanak az anyagi, vallási, politikai vagy bármilyen más különbségek, és ahol életed sok furcsa dolga végre a helyére kerül. Ha sikeresen megírtad az IQ-tesztet, akkor te is részese lehetsz a legszínesebb szürkeállománynak! (Elnézést a tegezésért, de a Mensában ez az általános forma, ezért már most megelőlegeztük.) 

 • Rendszeresen vendégeink a közélet szereplői, híres művészek, a legkülönfélébb területek jeles képviselői. Szerencsére ők is kíváncsiak ránk, és mindenki egészen máshogy beszél mensás közegben…
  Csak az utóbbi időben járt nálunk Rudolf Péter, Cserhalmi György, Polgár Judit, Pásztor Anna, Majka vagy éppen Máté Bence természetfotós. Szakértőkkel beszélgettünk Paks 2-ről, a brazíliai erődtüzekről, a génmódosításról, a blokklánc technológiáról, az online-sajtó jövőjéről, a korrupciókutatásról, vagy a választások eredményéről. 
 • Rengeteg a közös program: nyári tábor, biciklitúra, kirándulások, kulturális események, társasozás vagy éppen bulizás. Jártunk a LEGO-gyárban, a Mercedesnél és Prezinél.  Lefoglaltuk az Örkény-színházat, és az előadás után még órákig beszélgettünk Mácsai Pállal. Kirándultunk az Őrségben, eveztünk a Dráván, Bicikliztünk az ország legszebb tájain, és pihentünk Debrecenben. Minden évben több százan nyaralunk együtt a Balatonon. 
 • Együtt buliztunk a külföldi mensás fiatalokkal Olaszországban, Svájcban, Hollandiában és persze itt, Magyarországon is.
A kapcsolatok miatt:
 • Új barátokra tehetsz szert, de akár életed párját is megtalálhatod. Nagyon sok szerelem, házasság és gyerek született már mensás kapcsolatokból. (50 körül jár azoknak a gyerekeknek a száma, akik nem születtek volna meg, ha nem létezik a Mensa).
 • Üzleti kapcsolatokat is építhetsz. Szívesen dolgozunk olyanokkal, akiknek nem kell mindent kétszer elmagyarázni.
 • A tagi adatbázis segítségével bármikor, bármilyen témában segítséget kérhetsz tagtársaidtól, ha bemondod a „varázsigét”, hogy a te is mensás vagy. A 4000 tagból nincs olyan cég, hivatal, vagy szakterület, ahol ne találnál valakit. 
 • A Mensa Facebook-csoportjai és levelezőlistái által folyamatosan kapcsolatban lehetsz a tagság nagy részével.
A kedvezmények miatt:
 • Egy több ezer fős szervezet már a nagyobb vállalatoknak is érdekes célcsoport, így folyamatosan nő azoknak a száma, akik valamilyen kedvezményt kínálnak nekünk. Van saját telefon-csoportunk, speciális csomagjaink több banknál is, és utazási kedvezményünk nemzetközi buszjáratokra.
 • A mensások saját szolgáltatásaikat is kedvezménnyel hirdetik a honlapunkon, így könnyű dolgod van, ha nyelvet tanulnál, weboldalt készíttetnél, vagy éppen egy coach tanácsát kérnéd.
 • Ha csak néhány kedvezményt kihasználsz, már bőven visszahoztad az éves tagdíjad összegét.
A nemzetközi lehetőségek miatt:
 • A Magyar Mensa egy nagy, nemzetközi „család” tagja. A világ több mint 40 országában van Mensa szervezet, de Mensa-tagok összesen több mint száz helyen élnek. 
 • A Mensa SIGHT program segítségével külföldi mensásoknál találhatsz szállást, és a hely megismerésében is segítenek az ottani tagok.
 • Regisztrálhatsz a Nemzetközi Mensa weboldalán, és bekerülhetsz a nemzetközi Facebook-csoportba is, így könnyen találhatsz baráti, vagy üzleti kapcsolatokat külföldön is.

És mit kell ehhez tennem?

Ha sikeresen megírtad a tesztet, akkor a belépéshez csupán annyi a dolgod, hogy befizesd az éves tagdíjat.
Ehhez lépj be a SAJÁT PROFILODRA, aminek a tetején már megtalálod a szükséges infókat, és a bankkártyás, utalásos fizetés linkjét. (Ha még nem vagy bejelentkezve, akkor szükséged lesz a tesztírás előtt megadott e-mail címedre és jelszavadra.)

(A tagdíjról és a fizetési lehetőségekről ITT találsz bővebb információt.)

Ha még nem írtál tesztet, akkor ITT jelentkezhetsz.