Vendégtagság

Vendégtagság a Mensa HungarIQában

Ha már tagja vagy másik nemzeti Mensának, lehetőséged van vendégtagságot kérni a magyar Mensában. Ebben az esetben a mindenkori legalacsonyabb tagdíjat kell csak megfizetned (ami jelenleg 6000 Ft).

Vendégtagként ugyanolyan jogokkal rendelkezel, mint a rendes tagok, annyi eltéréssel, hogy nem indulhatsz választott tisztségért és nincsen szavazati jogod sem választásokon sem pedig a közgyűlésünkön.

A vendégtaggá váláshoz írj a titkárnak, aki felveszi a kapcsolatot az adott nemzeti Mensával, ahol a rendes tagságod van és bekéri a tagsági igazolásodat (ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, akkor írj a “saját Mensádnak”, hogy küldjék el előre az igazolást. Az igazolásnak 3 adatot kell tartalmaznia: név, tagsági szám, tagság lejárata). A titkár ez alapján beállítja a Vendégtag státuszodat, amivel a tagdíjkedvezményt is megkapod.

Vendégtagság más nemzeti Mensában

Ha szeretnél másik nemzeti Mensában vendégtaggá válni, akkor ehhez az adott nemzeti Mensával kell felvenned a kapcsolatot, hogy ott ennek mi a folyamata. A Mensa International oldalán megtalálod a nemzeti Mensák elérhetőségét. Előfordulhat, hogy az adott nemzeti Mensában nincsen vendégtagság, de ez viszonylag ritka.