Miskolci Kiemelt Helyi Csoport

Néhány év kihagyás után 2016-ban maréknyi lelkes, borsodi mensa tag felélesztette a helyi mensat, és megalapították a Miskolci Kiemelt Csoportot. Ezzel a lépéssel az országos csoporton belül önálló gazdasági egységként működhetünk. Így sikerült az elmúlt években beszereznünk társasjátékokat, ördöglakatokat, eszközöket, valamint folyamatosan igyekszünk ingyenes/részben anyagilag támogatott programokat szervezni a csapatnak, mint pl. közös bowlingozás.

A 2020-as évet 60 regisztrált taggal kezdtük, és bízunk benne, hogy ez a szám tovább fog növekedni. Vannak köztünk különcök, és magukat átlagosnak vallók. Mindegy is, hogy Te magad hová sorolod, biztos vagyok benne, hogy hamar megtalálod a helyed ebben a befogadó csapatban. Erről a helyi tagintegrátor és programfelelős is gondoskodik.

Jellemzően havonta kétszer van állandó program. Általában a hónapok közepén társasjáték estet szervezünk a játékos kedvűeknek, hónap végén pedig mensa találkozót. Ezeket a beszélgetős összejöveteleket egy vendéglátóhelyen szoktuk tartani, ahol mindenki kedvére fogyaszthat jó társaság mellett, esetleg előkerülnek a társasjátékok/póker is. Alkalomadtán meghívunk egy előadót egy érdekes témában, így volt már szerencsénk Vályi Zsolttal beszélgetni a rádiózásról, vagy legutóbb egy miskolci hölgy mesélt nekünk afrikai árvaházi önkéntes munkájáról.

Az állandó programok mellett lehetőség van alkalmi eseményt is szervezni, ilyen az őszre tervezett 2 éjszakás bórkóstoló Tokajban, vagy egy, szintén őszi, lézerharc.

Az elmúlt tél folyamán több kis csapat is összeállt, és a város szabadulószobáiban mérettették meg magukat. Ez a sorozat sajnos a tavaszi bezártság idején leállt, de szeretnénk folytatni, a csapatokat bővíteni.

A saját szervezésen kívül számos országos program is van, ahová szívesen utaznak el a helyi tagok is. Néhány példa a teljesség igénye nélkül: hajókázás a Balatonon, vízitúra Tokajnál, hazai és nemzetközi mensa tábor, biciklitúrák, kocsmakvízek, különböző előadások, pókerbajnokság, Aggteleki tábor (erről még nem késtél le) stb.

Arra törekszünk, hogy a Miskolci Mensát a családos tagok is a magukénak érezzék. Igyekszünk olyan programokat is szervezni, ahová a gyerekeket is magukkal tudják hozni a szülők, mint például egy közös szalonnasütés vagy egy családi nap.

Idén volt először lehetőségünk a Miskolci Egyetemen tesztet íratni, ősztől szeretnénk ezt továbbvinni. Több tagunk is az egyetem dolgozója vagy diákja, célunk, hogy az egyetemen gyarapítsuk és összefogjuk a mensa tagokat, hogy akár egy saját kis közösség alakulhasson ki ott is, akik számíthatnak egymásra, ha máshol nem is, legalább a sörözésben…

Ha olvastál általánosságban a mensaról, akkor már te is tudod, hogy ez egy önszervező egyesület. Bárki előállhat az ötletével, szervezhet programot, amiben csak tudunk segítünk, hogy az meg is valósuljon. Ha te is szeretnél a tagja lenni, akkor nincs más dolgod, mint megírni egy sikeres tesztet, és regisztrálni az oldalunkon. Számos oka van, hogy miért jó a Miskolci Csoport tagja lenni, tapasztald meg magad is!

A regisztráció során felhívnám a figyelmedet néhány fontos dologra:

  • Mielőtt regisztrálsz, olvasd el a kedvezményeket, hátha neked is megjár az egyik
  • Amikor a saját profilodat töltöd ki, a „helyi csoport” résznél MINDENKÉPPEN jelöld be Miskolcot, így látni fogjuk, hogy bővült a csapat, fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.
  • Ha van facebook profilod, akkor keresd bátran a zárt csoportunkat (regisztráció után), „BorsodIQ- MENSA HungarIQa – Miskolci csoport” néven
  • Ha nincs facebook regisztrációd, akkor emailben fogsz megkapni minden tájékoztatást a helyi életről, programokról.
  • Ha elakadsz, vagy kérdésed van, írj nekünk: [email protected]

Találkozzunk a következő tesztíráson!

Üdvözlettel: Győrffy Renáta – Miskolc vezetőség