Mensa HungarIQa

Mensa HungarIQa - a legszínesebb szürkeállomány

A Mensa nemzetközi egyesület, amelyet 1946-ban alapítottak Angliában. Ma mintegy 140 ezer tagja van a világ száz országában. Magyarországi szervezete a Mensa HungarIQa.

A Mensa célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint elérése valamely – a Mensa felügyelő pszichológusa által elfogadott – intelligenciateszten.

A Mensa nem kötelezi el magát egyetlen ideológia, filozófia, politika vagy vallás mellett sem, és semmilyen közös véleményt nem erőltet a tagjaira.

A Mensa igyekszik tudatosítani és népszerűsíteni az intelligenciát mint értéket, hozzájárulni ahhoz, hogy az emberi intelligenciát az emberiség javára fordítsuk. Támogatja az intelligencia természetére, jellemzőire és használatára irányuló kutatásokat, nem utolsósorban pedig ösztönző közeget biztosít a tagjainak.

A Mensa tagjai felvételére tesztírásokat szervez. A tesztben olyan kiemelkedő intelligenciahányadost (IQ-értéket) kell elérni, amely csak az emberek két százalékára jellemző.

További kérdéseidre itt találhatsz választ, de az alábbi rövid riportokból is sok minden kiderül a Mensáról.