Tagdíj

A Mensa nonprofit szervezetként a tagdíjakból – és egyéb bevételekből, pl. az SZJA-1%-okból – támogatja a programokat, fedezi az egyesületi újságot és a szervezet működtetésének egyéb költségeit, a tagdíj tehát valamilyen formában visszakerül hozzánk, a tagokhoz.

A teljes tagdíj összege: 8000 Ft/év.
24 év alatt és 60 év felett 50%-os kedvezmény: 4000 Ft/év.

(Az éves tagdíj egy teljes évre szól: a befizetés napjától a következő év azonos hónapjának utolsó napjáig él a tagi viszony.)

További kedvezmények

Folyamatos tagságért járó kedvezmény
A folyamatos tagság minden 3. éve után (vagyis a 4., 7. stb. év befizetésekor) a tagdíj 10%-kal csökken (precízebben: a kedvezmény mértéke 10 százalékponttal nő; ennek maximális mértéke 50%), ezért ha nem vagy biztos abban, hogy hány éve vagy tag, vagy volt-e 3 hónapnál hosszabb kimaradásod (ilyenkor a tagsági jogviszony megszakad), banki vagy készpénzes befizetés előtt ellenőrizd a "Saját adatok" részben a fizetendő tagdíjadat (ebben már benne van folyamatos tagságért járó kedvezmény), de az automatikus e-mailes értesítőben is a tényleges tagdíj szerepel. A tagdíj e kedvezménnyel együtt sem csökkenhet 4000 Ft alá.

Gyes-tagdíj
Akinek 3 éven aluli gyermeke van és/vagy Gyes ellátásban részesül, a tagdíjából 50% kedvezményt kap, így 4000 Ft/év a tagdíj. Ennek igényléséhez a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, vagy a Gyesről szóló határozatot kell elküldeni a titkar[kukac]mensa.hu címre.

Vendég tag regisztrációs díj

Amennyiben egy külföldi Mensa szervezet tagja vagy, de szeretnél értesülni a magyarországi eseményekről is, akkor lehetőséged van vendégtagságot kérni. Ennek díja a mindenkori legalacsonyabb tagdíj, ami jelenleg 4000 Ft. Kérjük, vedd figyelembe, hogy külföldi címre nem postázunk semmit.

Hogyan fizetheted be a tagdíjat?

Banki átutalással (Ezt a fizetési módot szeretjük a legjobban – ha teheted, utalj!)
A tagdíj összegét a Mensa HungarIQa Egyesület számlájára utalhatod át, számlaszámunk:
10918001-00000051-98370001 (Unicredit Bank)
A megjegyzésben, kérjük, tüntesd fel a neved és a tagsági számod!

Ha külföldről utalsz, akkor fontosak az alábbi infók:
Mensa HungarIQa Egyesület
IBAN:  HU36 1091 8001 0000 0051 9837 0001
SWIFT / BIC:  BACXHUHB
Kérjük, figyelmesen töltsd ki az átutalási megbízást, úgy hogy az átutalás összes költségét Te viseled, különben a bank jóval kevesebbet ír jóvá a számlánkon. Ebben az esetben nem tudunk tagként felvenni, hisz nem érkezett be a tagdíjad teljes összege.

Unicredit bankfiókban a Mensa számlájára
Ha van a közeledben, vagy csak arra jársz, akkor készpénzben is befizetheted a számlánkra:
Mensa HungarIQa
10918001-00000051-98370001

Ekkor is tüntesd fel a neved és a tagsági számod!

Postai csekken
Csekket már nem küldünk automatikusan, csak külön kérésre. Ha csekket szeretnél, kérjük, írj a titkárnak!
A csekkes fizetés extra költséget jelent a Mensának és többlet munkát a titkárnak. Kérjük, ha lehet, inkább utald át a tagdíjat vagy fizesd be egy Unicredit bankfiókban!