Miért jó mensásnak lenni?

Mert egy olyan klub tagja lehetsz, ahol nem számítanak az anyagi, vallási, politikai vagy bármilyen más különbségek, és ahol életed sok furcsa dolga végre a helyére kerül. Ha sikeresen megírtad az IQ-tesztet, akkor te is részese lehetsz a legszínesebb szürkeállománynak! (Elnézést a tegezésért, de a Mensában ez az általános forma, ezért már most megelőlegeztük.) 

 • Rendszeresen vendégeink a közélet szereplői, híres művészek, a legkülönfélébb területek jeles képviselői. Szerencsére ők is kíváncsiak ránk, és mindenki egészen máshogy beszél mensás közegben…
  Hogy csak az utóbbi időben nálunk járt hírességeket említsük: Rudolf Péter, Cserhalmi György, Polgár Judit, Pásztor Anna, Majka vagy éppen Máté Bence természetfotós. Szakértőkkel beszélgettünk a Paks 2-ről, a brazíliai erdőtüzekről, a génmódosításról, a blokklánc-technológiáról, az online sajtó jövőjéről, a korrupciókutatásról vagy a választások eredményéről. 
 • Rengeteg a közös program: nyári tábor, biciklitúra, kirándulások, kulturális események, társasozás vagy éppen bulizás. Jártunk a LEGO-gyárban, a Mercedesnél és a Prezinél.  Lefoglaltuk az Örkény-színházat, és az előadás után még órákig beszélgettünk Mácsai Pállal. Kirándultunk az Őrségben, eveztünk a Dráván, bicikliztünk az ország legszebb tájain, és pihentünk Debrecenben. Minden évben több százan nyaralunk együtt a nagy nyári táborban. 
 • Együtt buliztunk a külföldi mensás fiatalokkal Olaszországban, Svájcban, Hollandiában és persze itt, Magyarországon is.
A kapcsolatok miatt:
 • Új barátokra tehetsz szert, de akár életed párját is megtalálhatod. Nagyon sok szerelem, házasság és gyerek született már mensás kapcsolatokból. (50 körül jár azoknak a gyerekeknek a száma, akik nem születtek volna meg, ha nem létezik a Mensa.)
 • Üzleti kapcsolatokat is építhetsz. Szívesen dolgozunk olyanokkal, akiknek nem kell mindent kétszer elmagyarázni.
 • A tagi adatbázis segítségével bármikor bármilyen témában segítséget kérhetsz tagtársaidtól, ha bemondod a „varázsigét”, hogy a te is mensás vagy. Nincs olyan cég, hivatal vagy szakterület, ahol ne találnál valakit az 5000 tagból.
 • A Mensa Facebook-csoportjai és levelezőlistái által folyamatosan kapcsolatban lehetsz a tagság nagy részével.
A kedvezmények miatt:
 • Egy több ezer fős szervezet már a nagyobb vállalatoknak is érdekes célcsoport, így folyamatosan nő azoknak a száma, akik valamilyen kedvezményt kínálnak nekünk. Van saját telefoncsoportunk, speciális csomagjaink több banknál is, és utazási kedvezményünk nemzetközi buszjáratokra.
 • A mensások saját szolgáltatásaikat is kedvezménnyel hirdetik a honlapunkon, így könnyű dolgod van, ha nyelvet tanulnál, weboldalt készíttetnél, vagy éppen egy coach tanácsát kérnéd.
 • Ha csak néhány kedvezményt kihasználsz, már bőven visszakaptad az éves tagdíjad összegét.
A nemzetközi lehetőségek miatt:
 • A magyar Mensa egy nagy, nemzetközi „család” tagja. A világ több mint 40 országában van Mensa szervezet, de Mensa-tagok összesen több mint száz helyen élnek. 
 • A Mensa SIGHT program segítségével külföldi mensásoknál találhatsz szállást, és a hely megismerésében is segítenek az ottani tagok.
 • Regisztrálhatsz a Nemzetközi Mensa weboldalán, és bekerülhetsz a nemzetközi Facebook-csoportba is, így könnyen találhatsz baráti vagy üzleti kapcsolatokat külföldön is.

És mit kell ehhez tennem?

Ha sikeresen megírtad a tesztet, akkor a belépéshez csupán annyi a dolgod, hogy befizeted az éves tagdíjat.
Ehhez lépj be a SAJÁT PROFILODRA, aminek a tetején már megtalálod a szükséges infókat és a bankkártyás, utalásos fizetés linkjét. (Ha még nem vagy bejelentkezve, akkor szükséged lesz a tesztírás előtt megadott e-mail-címedre és jelszavadra.)

(A tagdíjról és a fizetési lehetőségekről ITT találsz bővebb információt.)

Ha még nem írtál tesztet, akkor ITT jelentkezhetsz.