Realizmus kurzus - utoljára

Időpont

2018. január 10., szerda, 18:00
 

Helyszín

Mensa-iroda

1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 27.
 

Szervező(k) neve

Gellérfi Pál
 

Szervező(k) emailcíme

 

Jelleg

M

Az eseményre jelentkezni csak bejelentkezés után van lehetőség.

 
 

Kérjük, ha +1-es programra vendéget is hozol, akkor először magadat regisztráld be külön, és csak utána - szintén külön - a +1-et!

A jelentkezést a Saját adatlap tetején lévő Jelentkezések fülön lehet törölni, módosítani.

Leírás

Eldőlt, van hely, minden Háváj, január 10-től, szerdánként, 7 alkalommal (tehát január 10-től február 21-ig) indul a REALIZMUS KURZUS. UTOLJÁRA!!!

Aki nem hallott még róla (pl a tagság 99,98%-a), azoknak ízelítőül:
Az I Világháborútól napjainkig terjedő időszak művészeti és művészettörténeti dolgait marcangolom szanaszéjjel az előadások alkalmával. Savazva a kortárst, belső infókkal a műkereskedelem húzásairól, keresve a válaszokat, hogy miért juthatott olyan állapotba a művészet, amilyenben napjainkban leledzik és mutatva olyan mai művészetet, amitől befelé fog nőni a hajatok!
De, ha további kérdésetek lenne, írjátok meg nekem nyugodtan vagy kérdezzétek meg, hogy milyen azoktól (vagy a RajzSIG-ben), akik az előzőn voltak.

A realizmus kurzus nem feltétlenül a korábbi művészettörténet kurzusra épül, de kapcsolódik hozzá. Ettől függetlenül az előadásokat úgy raktam össze, hogy akinek lövése sincs a művészettörténetről, az is élvezze, valamint - reményeim szerint - érdekesnek találja majd, és a 6.-7. alkalom után rászokjon az abszintra vagy minimum levágja a fülét (vagy is-is).

A vetítésekkel kísért szívcsakra nyitogatásunk témáik szerint:

1. alkalom - mi a realizmus (és a művészet), mik a főbb ideológiái, miről is szól?
2. alkalom - naturalizmus kontra realizmus, „fotót mindenki tud másolni!”
3. alkalom - az avantgard és az absztrakt - a vég kezdete
4. alkalom - Csernus Tibor, aki lehetne az üvöltözős pszichológus is, de ő a festő és Sándorfi István, az elmúlt 150 év és a következő 10 legjelentősebb festője
5. alkalom - a realizmus filozófiája, a filozófia realizmusa (ez tök új anyag lesz! ;) )
6. alaklom - a művészeti fejlődés 4 lépése - példák további igazi művészektől és igazi realistáktól
7. alaklom - a realista művészet szerepe, célja, értelme az emberek életében és a legyőzhetetlen gondok

A helyszín változatlanul a Munkácsy Mihály utca 27., a Mensa HungarIQa Irodája.
Kezdés is a régi mód szerint, 18:00 (türelmi 10 perc csúszás belefér… annyira nem, de úgyis mindig késés, meg kávézás meg WC nagytárlat van).

A kurzusra maximum 40 fő tud jönni és az egész kurzus összesen 7.000.-ba kerül fejenként (7.000.-/fő/a 7 alkalom), melyet az első előadáson kell rendezni.
M-es a rendezvény, de ha marad hely, akkor jelentkezési sorrendben néhány +1-ek is jöhet. Ez esetben a +1-ek nevét légyszíves írjátok meg nekem a gellerfi.pal [kukac] gmail.com címre, mert ezt a listát én vezetem.

Üdv,

Pali