Mire jó (és mire nem jó) a vallás?

Időpont

2018. április 5., csütörtök, 19:00
 

Helyszín

Vendel Irodaház

1096 Budapest, Vendel u. 11.
 

Szervező(k) neve

Krajcs Judit
 

Jelleg

M

Az eseményre jelentkezni csak bejelentkezés után van lehetőség.

 
 

Kérjük, ha +1-es programra vendéget is hozol, akkor először magadat regisztráld be külön, és csak utána - szintén külön - a +1-et!

A jelentkezést a Saját adatlap tetején lévő Jelentkezések fülön lehet törölni, módosítani.

Leírás

A: A vallás jó!
B: A vallás nem jó!

Az utóbbi időben a fenti két, kéz a kézben járó állítás mentén számtalan alkalommal lehettünk tanúi meglehetősen heves, ámde eredménytelen szópárbajoknak a facebook csoportban. Itt az ideje hát, hogy két lépést hátráljunk, és máshogy közelítsük meg a kérdést: 

Mire jó (és mire nem jó) a vallás?

Vancsó Anna, a Budapesti Corvinus Egyetem fiatal szociológus kutatója a fenti kérdésből kiindulva segít nekünk tájékozódni, hogy a társadalomtudomány, azon belül is a szociológia hogyan látja a vallás intézményét. Előadása során különböző szemszögekből vizsgálja, hogy milyen funkciókat és szerepeket tud a vallás betölteni a mai társadalom különböző szféráiban. Az előadás tehát sem teológiai, sem politikai vagy akár pszichológiai, hanem kizárólag szociológiai értelemben fogja megközelíteni a vallás kérdését, vizsgálva azt mint normát, értékrendszert, hitet vagy éppen bürokratikus berendezkedést. Az előadás fő fókusza Európán és a kereszténységen lesz, de kitekintést nyújt más régiókra és vallásokra is annak érdekében, hogy képet kaphassunk az eltérő társadalmi rendszerek és vallási viszonyok egymásra gyakorolt hatásáról is.

Krajcs Judit
https://www.facebook.com/messages/t/judit.krjcs

-----

A programra az első 120 jelentkező fér be. Az e feletti jelentkezők várólistások, azaz csak akkor férnek be, ha valaki lemondja a részvételt. Ekkor mindenki előrébb kerül a sorban.
A Mensa-rendezvényen készült felvételek felhasználásáról itt olvashatsz.
Amennyiben jelentkeztél, de utána mégse jössz el – és nem is törlöd a regisztrációdat –, úgy a későbbiekben a programokra való jelentkezésedet korlátozhatjuk!