Curling

Időpont

2017. november 26., vasárnap, 13:00
 

Helyszín

Kamaraerdei Curling Club

1112 Budapest, Susulyka u.
 

Szervező(k) neve

Bajor Christa
 

Szervező(k) emailcíme

 

Jelleg

M+1

Az eseményre jelentkezni csak bejelentkezés után van lehetőség.

 
 

Kérjük, ha +1-es programra vendéget is hozol, akkor először magadat regisztráld be külön, és csak utána - szintén külön - a +1-et!

A jelentkezést a Saját adatlap tetején lévő Jelentkezések fülön lehet törölni, módosítani.

Leírás

Röviden a curlingről:

Csapatépítésre, baráti, családi különleges programra a curling kiválóan alkalmas. Hamar megismerhetők, elsajátíthatók a curling alapjai, majd utána egy igen izgalmas mérkőzést vagy akár egy gyors bajnokságot is lebonyolíthatunk oktatók, instruktorok segítségével. 
Mivel speciális sportágról van szó, csak úgy engedjük fel a játékosokat a jégre, ha az alapokat 
kb. 30 perces elméleti és közel 1 órás gyakorlati oktatás keretében elsajátítják, ehhez biztosítunk létszámtól függően elegendő számú oktatót és 1 vagy 2 curling sheet-et mind az oktatás mind a játék alatt.
Minden résztvevőnek ott kell lennie az elméleti képzésen is!

A program:

13:00 – 13:10 Érkezés, átöltözés
13:10 – 13:40 Elméleti oktatás (sportág története, eszközök, szabályok, stb.)
13:40 – 13:50 Felkészülés a gyakorlati képzésre (bemelegítés, stb.)
13:50 – 15:10 Gyakorlati képzés
15:10 – 15:20 Technikai szünet (WC, italfogyasztás, pihenés, stb.)
15:20 – 16:55 Egymás elleni curling mérkőzés
17:00 Programzárás

Oktatás: 

Az oktatás keretében megismertetjük a játékosokkal a sportág történetét, az elméleti és gyakorlati alapokat, valamint a sportág szabályait. Kb. 30 perc az elméleti oktatás, közel 1 óra az alapok gyakorlatban történő megismertetése és a fennmaradó időszak jut a játékra. Ennyi időt érdemes az alapokra szánni. Ezt követően már élvezhető a játék. Erre már jól bevált edzésmódszertanunk van.
Ezt követően a mérkőzést 4 fős csapatok játsszák egymás ellen.

Szükséges ruházat: 

- Teljesen tiszta, lemosott, sima talpú váltó sportcipő (lehetőség szerint teremcipő). Utcai, kemény, koszos, és egyéb olyan cipőben nem lehet játszani, amely a curling pálya jegét megsértheti vagy bekoszolhatja. Túracipőben sem lehet bejönni a jégre. Aki nem rendelkezik megfelelő sportcipővel, azt sajnos nem tudjuk pályára beengedni. Erre kérjük külön felhívni a meghívottak figyelmét.
- Meleg ruházat (a pályán 4 Celsius fok van), pulóver, melegítő ruha, vagy szabadidő ruha. Farmer és vászonnadrág viselését nem javaslom a játék alatt, mert kiszakadhat egy esés következtében, ráadásul játék közben nem kényelmes. Szintén nem javasoljuk a hölgyek részére a rövidebb pulóvert, mert a benti hideg (0-4 C0) miatt felfázhatnak. Külön női és férfi öltözővel rendelkezünk.

Sportfelszerelések:

- A curling köveket mi biztosítjuk. Ezekre nagyon kell vigyázni mert az áruk kb. 130 ezer Forint + ÁFA /darab.
Curling seprűt és csúszótalpat, amelyet a tiszta sportcipőre kell ráhúzni, szintén mi biztosítjuk. Ez nem helyettesíti a tiszta sport cipő szükségességét, mert a csúszótalpat csak bizonyos esetekben lehet viselni!
Kölcsönözhető sportcipőket nem tudunk biztosítani, arról minden résztvevőnek magának kell gondoskodnia!

Jelentkezés és fizetés: 

A maximális létszám 35 fő. 
FONTOS, hogy a +1-ek nevében külön kell jelentkezni, ne a saját jelentkezésedbe írd be őket!

A részvételi díj 7300 forint, amit a jelentkezést követő 5 munkanapon belül kell átutalni a Mensa „programok” típusú számlájára (számlaszám: 10918001-00000051-98370032), a megjegyzés mezőbe írd be, hogy “Curling”. 
Aki az 5. munkanap elteltéig nem utal, azt töröljük a jelentkezők listájáról, így a helye automatikusan felszabadul más jelentkezők számára.

Megközelíthetőség:

csak a Pereszke utca felől. Fontos, hogy ne a Kamaraerdei utat keressék.
A Kőérberki út felől, a Kőérberki ABC-ig, majd a volt Vasvári laktanyánál lévő jelzőlámpás sorompóval ellátott vasúti átjárón át kell menni. Itt már ki van téve útbaigazító táblánk is. A volt laktanya kerítése mellett el kell menni a 41-es villamos megállójáig, melyen át kell haladni és jobbra kell fordulni a Susulyka utcába, ahol egészen a zsákutca végéig kell menni. Ott található a curlingcsarnokunk egy könnyűszerkezetes épületben. Semmiképpen ne a Kamaraerdei út felől jöjjenek, mert a Susulyka utca abból az irányból sorompóval le van zárva.
GPS-t használó gépkocsi vezetők a Bp. XI. kerület, Pereszke utcát adják meg, célpontnak, majd onnan a kint lévő "curling club" nyilakat kell követni. Aki nem talál oda, hívja a curling klubot (tel: 06-70-287-5464)!