Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

Július 4-én, hétfőn megtartottuk idei hetedik elnökségi ülésünket, amelyről készítettem egy rövid összefoglalót. A következőkben azon határozatokat, témákat olvashatjátok, amelyek érdekesnek bizonyulhatnak számotokra.

A tagi adatbázis fejlesztésére két pályázóval folytatódnak a tárgyalások, július 15-ig kiválasztjuk a végleges partnert, aki kidolgozza az új rendszert. Az új adatbázis-kezelő profi, naprakész nyilvántartást tesz lehetővé, felgyorsítja a munkát, a tagnyilvántartással összefüggő adminisztrációt, és nagymértékben automatizálja a folyamatokat. Az a célunk, hogy a lehető legtöbb dolgot ki-ki saját maga állíthassa be a honlapon, a saját profiljában, és az valós időben, azonnal végre is hajtódjon.

Mandics Zoltán és Kolonits Gábor a Társasjáték SIG nevében projektkérelemmel fordult az elnökséghez. A 2016-os Mensa Társasjátékverseny megvalósításához a szükséges összeget az egyesület biztosítja. A szervezés során tárgyalásokat folytattunk a kiadókkal, és ennek eredményként megállapodás született az együttműködésre vonatkozóan. A program PR-kampánnyal egészül majd ki, így maximalizáljuk a Mensa számára a versenyben rejlő PR-t.

Istvánfy Gergő felvetése alapján az elnökség újabb pénzügyi keretet szavazott meg a vendégelőadós rendezvények lebonyolításához. Az év elején havi egy eseménnyel számoltunk, de a nagy érdeklődésnek köszönhetően már akár havi két előadás megszervezésére is lesz lehetőség.

Az egyesület pályázatát elfogadta a Sziget Fesztivál, ennek köszönhetően augusztus 10–17. között önkénteseinkkel megjelenünk az eseményen. A fesztivál összes napjára biztosítanak számunkra napijegyeket, a csapat összeállítása és a programunk véglegesítése júliusban megtörténik.

Idén 70 éves a Mensa. A Mensa International elkészített egy sajtóanyagot, és a nemzeti Mensákat felkérte ennek publikálására. Ennek alapján összeállítunk egy anyagot az MTI számára, és azt megjelentetjük.

Idén ismét lesz Pro Mensa díj kiosztás és ünnepély. A program előkészítése és a helyszín kiválasztása zajlik.

A teljes jegyzőkönyv elérhető a honlapon:
https://tag.mensa.hu/jegyzokonyvek/elnoksegi-jegyzokonyvek

Üdvözlettel,
Vígh Réka
PR-koordinátor

[Közzétéve: 2016.07.09]