A szavazatok erejével...

Időpont

2018. március 29., csütörtök, 19:00
 

Helyszín

Vendel Irodaház

1096 Budapest, Vendel u. 11.
 

Szervező(k) neve

Nagy Ágnes Olga
 

Szervező(k) emailcíme

 

Jelleg

M

Az eseményre jelentkezni csak bejelentkezés után van lehetőség.

 
 

Kérjük, ha +1-es programra vendéget is hozol, akkor először magadat regisztráld be külön, és csak utána - szintén külön - a +1-et!

A jelentkezést a Saját adatlap tetején lévő Jelentkezések fülön lehet törölni, módosítani.

Leírás

Választásszakmai előadás: minden, amit tudni akarsz a jelenlegi választási rendszerről

Hamarosan országgyűlési választások lesznek. Talán sokatokban felmerült az igény, hogy több szempontból is minél alaposabban tájékozódjatok, mielőtt voksolnátok.

Előadónk – kizárólag választásszakmai szempontból – az alábbi témákban segít eligazodni a jelenlegi választási rendszert illetően:

  • választási rendszerek rövid áttekintése a rendszerváltástól napjainkig;
  • a jelenlegi választási rendszer főbb fogalmai, amelyekre választópolgárként érdemes odafigyelni;
  • a jelenlegi rendszerbe épített választási matematika;
  • mely pártok indulhatnak a 2018-as országgyűlési választásokon?
  • elvárhatjuk-e egymástól, hogy elmenjünk szavazni?
  • 2018. április 09. – parlamenti többség és kormányalakítás

Az előadást dr. Tóth Zoltán, jogtudós, volt egyetemi oktató tartja, közel 30 éve foglalkozik választásszakmai kérdésekkel. Az előadáson választási szakértői minőségben lesz jelen. (https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B3th_Zolt%C3%A1n_(%C3%A1llamtitk%C3%A1r))
Blog: tothzoltan.blog.hu (A szavazatok erejével…)

Hogy tiszta helyzetet teremtsünk, előre szeretnénk bocsátani, hogy dr. Tóth Zoltán március 15-ig képviselőjelölt is volt, de ezt az előadást választási szakértőként tartja, így sem kampányolás, sem pártpolitikai témák nem kerülnek szóba.

Az előadást követően kérdés-válasz szekcióra van lehetőség, a szekción választásszakmai kérdéseket lehet feltenni.

(Az előadást szervező megjegyzése: dr. Tóth Zoltán a felettesem volt a Közép- és Kelet-Európai Választási Szakértők Egyesületénél (most Európai Választási Szakértők Egyesülete) 2001–2002-ben, 1991–2011-ig az egyesület főtitkári tisztségét töltötte be. Innen az ismeretség. Az egyesületben tudományos választásszakmai munka folyik hazai és külföldi neves jogászok és tagok (választási irodák) közreműködésével, az előkészített szakmai anyagokat – többek között – az Európa Tanácsnak is benyújtottuk. Nemzetközi konferenciákat szerveztünk, tudatformáló projekteket indítottunk és bonyolítottunk le. A diplomámat a Közgázon írtam „Politikai pártok választási kampányának a finanszírozása” témájában, 2001-ben, amelyhez nagyon nagy támogatást nyújtottak az egyesületi forrásanyagok.)

----

A Mensa-rendezvényen készült felvételek felhasználásáról itt olvashatsz.
Az előadásra az első 120 ember fér be, az utána lévők várólistára kerülnek, és akkor lépnek előrébb, ha valaki leiratkozik.
Amennyiben jelentkeztél, de utána mégse jössz el – és nem is törlöd a regisztrációdat –, úgy a későbbiekben a programokra való jelentkezésedet korlátozhatjuk!