Májusi biciklitúra a Matyóságba

Időpont

2018. április 28., szombat, 10:00 - 2018. május 1., kedd, 16:00
 

Helyszín

Mezőkövesd

Mezőkövesd
 

Szervező(k) neve

Héjja Bori, Mózes Krisztián
 

Szervező(k) emailcíme

 

Jelleg

M+n

Az eseményre jelentkezni csak bejelentkezés után van lehetőség.

 
 

Kérjük, ha +1-es programra vendéget is hozol, akkor először magadat regisztráld be külön, és csak utána - szintén külön - a +1-et!

A jelentkezést a Saját adatlap tetején lévő Jelentkezések fülön lehet törölni, módosítani.

Leírás

Magyarország legrégebbi temploma, római istenségek karikatúrái – ráadásul szoborba öntve egy kastélyban –, Európa legnagyobb édesvízi akváriuma, a szkíta aranyszarvas lelőhelye, Magyarország legrégebbi freskója csak néhány a négynapos bringatúra során érintett látnivalókból. 2018 hagyományos mensás tavaszi biciklitúrája ezúttal Mezőkövesdre és környékére vezet majd. 

A túra során igazán sok útvonal közül lehet majd választani, kedv, erőnlét és időjárás függvényében. Lesz dombosabb, de lesz gyakorlatilag teljesen sík szakasz (ne feledjük, Mezőkövesd az Alföld és a Bükk találkozásánál fekszik), jó idő esetén nem maradhat ki a Tisza-tó sem. Akár körbebiciklizve, akár egész nap strandolva. A túrák során útba ejtjük-ejthetjük a mezőkövesdi Matyó Múzeumot, egy megszüntetett települést (amelyre a halálozás volt nagyfokú népességcsökkentő hatással a Wikipédia szerint), és egy 11. századi templomot, amelynek az altemplomába az 1044-ben elhunyt Aba Sámuel királyunkat is temették (és ez még nem is „a” legrégebbi templom…). Megkerülhetjük a Tisza-tavat vagy a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzetet

Időpont: 2018. április 28.–május 1. (szombat-kedd)

Egerből indulunk majd, ahova Budapestről vonattal jutunk el: 7.00 Budapest-Keleti, 8.50 Eger. Aki autóval jön, azokkal itt találkozunk. Hazafelé Kál-Kápolnától 16.36-kor indulunk, a Keletibe 18.00-ra érkezünk.

Szállás: a mezőkövesdi Zsóry fürdő mellett (650 méter) a Fenyő apartmanokban (mindhárom éjjel). Kis apartmanházak, bennük három szoba (2+2+1 ágy), házanként teakonyha, fürdőszoba.

Az árban reggeli és vacsora bennefoglaltatik (lesz vega és szénhidrátcsökkentett-cukormentes menü, de más érzékenységeket is jelezzetek). A teljes összes utazással, három éjszakával, reggelivel, vacsorával szándékaink szerint belülmarad a 23 000 Forinton. Az előleg 10 000 Ft, a férőhelyek korlátosak, a biztos részvételhez mielőbbi előlegutalás szükséges.

Infók az előleg utalásához: Héjja Borbála K&H 10404027-86755476-65681006

A túra M+n, azaz a teljes családot lehet hozni. A 17 év feletti neM-ek 1000 Ft részvételi díjat fizetnek.
A +1-eket külön regisztráld be, ne magaddal együtt! (Csak akkor számolja jól a rendszer, ha mindenki külön sorban jelenik meg)

A pontos útvonal: goo.gl/X9oXS3

Gyertek, gyertek!

A kérdéseket a mozesk@mensa.hu vagy – a pénzügyekkel kapcsolatban – a borbala.hejja@gmail.com címre várjuk.