Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

December 5-én, kedden megtartottuk utolsó elnökségi ülésünket, melyről készítettem egy rövid összefoglalót. Az ülésen részt vettek a jelenlegi és a januártól posztra lépő elnökségi tagok is. A következőkben azon határozatokat, témákat olvashatjátok, melyek érdekesnek bizonyulhatnak számotokra.

Szerencsére nagyon sok színes programot sikerül szervezni a tagság számára, köztük sok beszélgetős, előadás jellegűt. Ezekre az eseményekre termet kell bérelnünk Budapesten, aminek komoly költségvonzata van, és sok szervezést igényel. Folyamatosan új lehetőségeket mérlegelünk, hogy megtaláljuk az ideális helyszínt minden programhoz. A Nokia és az EPAM felajánlotta, hogy díjmentesen használhatjuk az irodaházukban rendelkezésre álló előadótermet. A feltételekről és a lehetőségekről Istvánfy Gergő programkoordinátor egyeztet velük.

Lassan időszerűvé válik a KHCS-tisztviselők választása, amelyre korábban csak egyszer, az alakulásukkor volt példa. A szabályzat nem tért ki kellő pontossággal a választási időszakra, így most ezt elnökségi döntéssel kellett kiigazítani. A szavazás alapján a KHCS-k választása a Mensa HungarIQa elnökségi választását követően történik, a december 31-i tagsági állapot figyelembevételével. A KHCS-k jelölési- és kampányidőszaka január 1-től január 31-ig tart. Ezután a KHCS-k kiírják a közgyűlésük időpontját február 15–28. közötti időszakra, ahol megválasztják az új vezetőségüket. Ennek értelmében 2018 elején meg kell történnie az új KHCS-vezetőségi választásoknak.

Október végén Bartha Dani tagintegrátorunk részt vett a német Mensa meghívásának köszönhetően az éves Aktivenseminaron Göttingenben. Beszámolóját a jegyzőkönyvben olvashatjátok.

Irodavezetőnk, Strémen Judit segítsége nélkül nem működne sem az iroda, sem az egyesület ilyen hatékonysággal. Sokkal több munkát vállalt magára az elmúlt két évben, mint amennyit a szerződése alapján szükséges lett volna. Az elnökség döntése alapján az irodavezető bérezését január 1-től megemeljük. Judit, nagyon köszönjük a rengeteg segítséget!

A jelenlegi elnökség köszöni a támogatást. A következő elnökségi ülésen már az új, évközben megválasztott elnökség fog döntést hozni.

A teljes jegyzőkönyv elérhető a honlapon: https://tag.mensa.hu/jegyzokonyvek/elnoksegi-jegyzokonyvek 
 
Üdvözlettel,
Vígh Réka
PR-koordinátor

 

[Közzétéve hírlevélben: 2017.12.19]