Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

Október 30-án, hétfőn megtartottuk második őszi elnökségi ülésünket, melyről készítettem egy rövid összefoglalót. A következőkben azon határozatokat, témákat olvashatjátok, melyek érdekesnek bizonyulhatnak számotokra.

Örömmel számolunk be arról, hogy hivatalosan is átvettük az új Tagi Adatbázis rendszert, hiszen mind a titkári, mind a felügyelő pszichológusi és a tesztgondnoki rész is megfelelően működik.

Az ülésen meghallgathattuk Bogdán Richi elnök beszámolóját az IBD-ről és a szerbiai „Giftedness” konferenciáról. Az IBD-beszámolót a hírlevél külön pontjában olvashatjátok.

Az egyesület sikeres működtetéséhez egyre több segítségre van szükség, szerencsére sok lelkes önkéntes járul hozzá az elnökségi munkához is. Az ülésen kineveztük Sulyok Mártont adatvédelmi ügyvivőnek, aki segít az egyesület adatvédelmi szabályzatát frissíteni és összhangba hozni az előírásokkal. Új önkénteskoordinátorunk Almási Dani, aki nagy segítséget jelent a kitelepülések lebonyolításánál. Legújabb posztunk pedig az „emléktáros” ügyvivő, aki a Mensa-archívum összeállításáért felelős. A feladatot Széll Zsófi vállalta. Köszönjük az összes önkéntes munkáját!

Az iroda tulajdonosváltása és áremelése kapcsán felmerült, hogy keressünk alternatív lehetőségeket az irodaszükségletünk megoldására, de egyelőre nem találtunk olyan kiadó vagy eladó ingatlant, amely megfelelne. Ezért úgy döntöttünk, hogy megkötjük a jelenlegi székhelyre az új szerződést, 3 hónapos felmondási határidővel.

A legutóbbi ülés óta az irodával kapcsolatban felmerült az ötlet, hogy napközben közösségi irodaként szolgálhasson a tagok számára. Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi körülmények egyelőre nem megfelelőek erre a célra, de elképzelhető, hogy egy esetleges költözést követően már lesz mód a szolgáltatás bevezetésére.

A Blockchaineum SIG nevében Vidákovics Attila megkereste az elnökséget a Blockchaineum konferencia kapcsán. Az esemény független az egyesülettől, de az együttműködés keretében standos kitelepüléssel részt veszünk önkénteseinkkel, illetve Attila előadást fog tartani Mensa és a Blockchain címmel. A szervezők felajánlottak összesen 40 darab kedvezményes jegyet a tagok számára.

Projektkérelmek is beérkeztek az elnökséghez, amelyek átbeszélését követően úgy döntöttünk, támogatást nyújtunk a Székesfehérvári Helyi Csoport karácsonyi rendezvényéhez, a már hagyománnyá vált Trófea évindítóhoz és a Halloween-bulihoz is. Mózes Krisztiánnak pedig egy alkalomra rendelkezésére bocsájtjuk az irodát a LogIQa táboros gyerekek társasjáték-délutánjához.

Megkeresett bennünket a Mars Mission Game, egy szabadulószobákat üzemeltető cég, egy jövőbeni együttműködés céljából. Bartha Dani tárgyal velük az együttműködési lehetőségekről.

A Mensa pénzügyi szabályzatait frissíteni kell, a munkára pedig első körben tagtársat szeretnénk felkérni. Béres András meghirdeti a lehetőséget a tagság körében.

A nyomtatott oklevél kiküldése a továbbiakban megszűnik, kérésre sem postázunk a tesztírók részére oklevelet. Az elektronikus oklevél minősége és hitelessége megfelelő, így azt bárki saját maga ki tudja nyomtatni vagy nyomtattatni. Az angol oklevelek generálása jelenleg nem automatizált a Tagi Adatbázisban, erre ajánlatot kértünk Madács Gábortól.

A következő elnökségi ülés időpontja november 28., kedd 18:00. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A teljes jegyzőkönyv elérhető a honlapon:
https://tag.mensa.hu/jegyzokonyvek/elnoksegi-jegyzokonyvek 
 
Üdvözlettel,
Vígh Réka
PR-koordinátor
 

[Közzétéve: 2017.11.07]