Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

Júliusi 31-én, hétfőn megtartottuk júliusi elnökségi ülésünket, melyről készítettem egy rövid összefoglalót. A következőkben azon határozatokat, témákat olvashatjátok, melyek érdekesnek bizonyulhatnak számotokra.

A nemzetközi honlapra és Facebook-csoportba történő tagi feliratkozások kezelése jelenleg manuálisan történik. Strémen Judit irodavezetőt szeretnénk kissé tehermentesíteni és modernizálni a folyamatot, így megkértük Istvánfy Gergőt, hogy járjon utána az automatizáció lehetőségeinek és felmerülő költségeinek.

A Mensa-butik nagy forgalmának köszönhetően hiány van néhány népszerű termékből, Judit segítségével feltöltjük a készleteket, hogy a táborban már bőséges választékból tudjatok vásárolni.

Kovács Kristóf, a nemzetközi és a magyar Mensa felügyelő pszichológusa két kutatási javaslattal fordult hozzánk. A Tehetséges Identitás Fejlődése kutatás a német Mensa gyakorlatát adaptálná magyar környezetre, mely online kérdőív formájában követi a kiemelkedő intelligenciájú emberek identitásának és társas kapcsolatainak alakulását. Az IQ változására vonatkozó kutatás a korábbi tesztírók újratesztelését igényli, amely megvalósíthatóságának Nádasi Tibor tesztgondnok fog utánajárni. A kutatások elindításához az elnökség minden elvi támogatást megad.

Szűcs Cecília és Nagy Norbert tagtársaink egy általuk készített, gyermeknek szánt fejlesztő eszközt mutattak be. Hozzájárulásunkat adtuk a játék Táborban való bemutatásához, kipróbálásához és teszteléséhez, amihez az egyesület fórumain keresnek majd önkénteseket. Az ősz folyamán kiemelt program is várható az eszköz bemutatásával kapcsolatban a Mensa irodában.

A Mensa Suli előkészítése folyamatban van, az elnökség hozzájárult a Mensa név használatához. Várhatóan szeptemberben indul a gyermekek kiválasztása, októberben pedig a program is elkezdődhet. A program részleteiről és az ezzel kapcsolatos tervekről Bogdán Richi ad majd külön tájékoztatást.

A Kis Zseni Mentális Aritmetikai Iskola megkeresett bennünket, hogy vizsgáljuk meg az együttműködés lehetőségét. Mózes Krisztiánnal, a tehetséggondozásért felelős ügyvivőnkkel együtt megvizsgáljuk, hogyan tudnánk a szerb, a horvát és a montenegrói minta alapján együttműködni a szervezettel gyermekek fejlesztésében.

Az új Tagi Adatbázis program fejlesztése a végéhez ért, az utolsó simítások zajlanak, és már élesben használjuk a programot. Örömmel jelentjük, hogy a régi, már nehezen használható sokezer soros Excel táblázatot hivatalosan is felváltotta az új fejlesztés!

A következő elnökségi ülés időpontja augusztus 29. kedd, 18:00. Várunk minden érdeklődőt szeretettel. :)

A teljes jegyzőkönyv elérhető a honlapon: https://tag.mensa.hu/jegyzokonyvek/elnoksegi-jegyzokonyvek

 
Üdvözlettel,
Vígh Réka
PR-koordinátor

[Közzétéve hírlevélben: 2017.08.22]