Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

November 13-án, vasárnap megtartottuk idei tizedik elnökségi ülésünket, melyről készítettem egy rövid összefoglalót. A következőkben azon határozatokat, témákat olvashatjátok, amelyek érdekesnek bizonyulhatnak számotokra.

Bogdán Richi beszámolt dr. Kovács Kristóffal, a felügyelő pszichológussal folytatott egyeztetéséről, amely során kiderült, hogy a Mensa HungarIQa esetében is lejjebb lehetne vinni a belépési korhatárt, vagy be lehetne vezeti a „Mensa-kid” státuszt egy tehetséggondozó program létrehozásával. A cseh Mensának van erre kidolgozott programja, amelyet meg szeretnénk vizsgálni. Richi és Kristóf személyesen fog találkozni a cseh, a szlovák és a lengyel elnökkel. Az egyeztetésre megszavaztunk 70.000 forint utazási- és szállásköltségkeretet.

Változások vannak az EDC kártya használatával kapcsolatban, hiszen a továbbiakban nem jár kedvezmény az AGIP kutaknál történő tankolások után, mert az AGIP kivonult Magyarországról. Azonban a kártya népszerűsége és a sok más elfogadóhely miatt a későbbiekben is használni szeretnénk az EDC által nyújtott előnyöket, így további 2000 darabra adtunk le rendelést.

Folyamatban van a 2017-es Mensa-tábor szervezése. Megérkezett a szállásra vonatkozó ajánlat, amely megegyezik az idei feltételekkel, így megszavaztunk 4,5 millió forintnyi pénzügyi garanciát a szállás lefoglalásához. A pénzt a Mensa visszakapja a résztvevőktől később befolyó díjból.

Egy vállalat megkeresett minket, hogy a jövőben szeretne (állás)hirdetéseket feladni a Mensa különböző kommunikációs felületein. Megvitattuk a lehetséges megoldásokat, majd megszavaztuk, hogy az AsztalLapban fizetett PR-cikk elhelyezésére legyen lehetőség, valamint a honlapunk tagi felületén elhelyezünk egy menüpontot a fizetett álláshirdetéseknek. A menüpont frissítését a Facebook-csoportban és az Infolistán tervezzük kommunikálni.

A pécsi KHCS azzal a kéréssel fordult az elnökséghez, hogy számoljuk ki az őket megillető pénzügyi keretet, hogy tudják, mekkora összeggel gazdálkodhatnak. András, a kincstárnok ezt megteszi, és létrehoz egy dokumentumot, amelyben vezetni fogják a KHCS-k pénzügyi egyenlegét. Továbbá létrehoz egy pénzügyi „használati utasítást” a KHCS-k részére.

Idén is ellátogat hozzánk a Mikulás! Keszthelyi Melinda megszervezi az ünnepséget az irodában, az ajándékcsomagokra pedig megszavaztunk 40.000 forintot.

A teljes jegyzőkönyv elérhető a honlapon:
https://tag.mensa.hu/jegyzokonyvek/elnoksegi-jegyzokonyvek

Üdvözlettel,
Vígh Réka
PR-koordinátor

[Közzétéve (hírlevélben): 2016.12.03]