Miért jó mensásnak lenni?

Mert egy olyan klub tagja lehetsz, ahol nem számítanak az anyagi, vallási, politikai vagy bármilyen más különbségek. Ha sikeresen megírtad az IQ-tesztet, akkor te is részese lehetsz a legszínesebb szürkeállománynak! (Elnézést a tegezésért, de a Mensában ez az általános forma, ezért már most megelőlegeztük.)

Na jó, de konkrétabban?

  • Rendszeresen vendégeink a közélet szereplői, híres művészek, a legkülönfélébb területek jeles képviselői. És mindenki egészen máshogy beszél mensás közegben...
  • Rengeteg a közös program: nyári tábor, biciklitúra, kulturális események vagy éppen bulizás.
  • Új barátokra tehetsz szert, de akár életed párját is megtalálhatod. Nagyon sok szerelem, házasság és gyerek született már mensás kapcsolatokból.
  • Üzleti kapcsolatokat is építhetsz. Szívesen dolgozunk olyanokkal, akiknek nem kell mindent kétszer elmagyarázni.
  • A tagi adatbázis segítségével bármikor bármilyen témában segítséget kérhetsz tagtársaidtól.
  • Olvashatod és írhatod az egyesület folyóiratát (az AsztalLapot), feliratkozhatsz zárt Facebook-csoportunkba és levelező listáinkra.
  • A Mensa SIGHT program segítségével külföldi mensásoknál találhatsz szállást, és a hely megismerésében is segítenek az ottani tagok.
  • A különféle mensás kedvezmények által bőven visszahozhatod az éves tagdíj árát.
  • Az önéletrajzban is jól mutat a Mensa-tagság.

És mit kell ehhez tennem?

Ha már megírtad a tesztet, és megkaptad az eredményt is arról, hogy magasabb az intelligenciád, mint az emberek 98%-ának, akkor a nehezén már túl vagy! (Ha még nem írtál tesztet, akkor itt jelentkezhetsz.)

Azaz ha sikerült az IQ-teszted, beléphetsz a Mensába.

Természetesen a belépés nem kötelező. Sokan vannak úgy, hogy egyszerűen csak kíváncsiak az intelligenciájukra, és szeretnének erről valamiféle "hivatalos" papírt kapni. Mi mégis azt mondjuk, ne elégedj meg ennyivel! Ha érdekel, hogy milyenek a magas IQ-jú emberek, és szeretnél egy olyan társasághoz tartozni, ahol mindenkinek gyorsan jár az agya, akkor próbáld ki a Mensát!

Ha úgy gondolod, hogy szívesen vennél részt egy civil szervezet életében, akkor örömmel látunk tagjaink sorában. Ehhez csak be kell fizetni – vagy át kell utalni – az oklevél mellé kapott tájékoztató pdf-ben szereplő összeget. Amennyiben ezt nem találod, itt megtalálod a szükséges tudnivalókat, vagy írj a titkárnak a Kapcsolat oldalon, és már küldjük is a szükséges információkat.