Társasverseny 2019

Augusztus folyamán több helyszínen és időpontban 85 tagunk tesztelte és pontozta a jelölt játékokat. 10-én a korábbról ismert Mercure Korona szálloda látott vendégül minket, az utolsó teljes augusztusi hétvégén pedig a Balaton partján szakítottunk időt a társasjátékokra. Ezeken kívül pedig a bármikor a tagok rendelkezésére álló klubhelyiségben ültünk össze egy tucat alkalommal néhány partira. A 14 jelöltből az alábbiakat találtuk a legjobbaknak. 

A győztes játékok:

Atlantica

Az elsüllyedt civilizáció felfedezése után számos kutatócsoport utazik a helyszínre, hogy feltárják az elfeledett kincseket. Búvárokat toboroznak, teherhajókat bérelnek azért, hogy megtalálják a felbecsülhetetlen értékű leleteket, és elszállítsák azokat a világ múzeumaiba. Lázas sietséggel gyűjtik az ismereteket, mielőtt a közelgő hurrikán véget nem vet a kutatásnak. 

Hadara

Egy kis országot három korszakon át vezetve fogunk magasan fejlett civilizációt építeni. Katonai erőnket fejlesztve mesés kincsekkel teli gyarmatokat szerezhetünk, a kultúra támogatásával pedig világhírű műalkotások születnek uralmunk alatt. Figyelnünk kell hogy termőföldjeink el bírják tartani folyton növekvő birodalmunkat és a kincstárban mindig legyen elég arany. Minél többet áldozunk egy területre, annál könnyebb további haladást elérni. Célunk a legtöbb hírnévre szert tenni, amit kiegyensúlyozott fejlődéssel vagy egy-két területre koncentrálva egyaránt elérhetünk.

Kuruzslók Quedlinburgban

Minden évben Quedlinburgban kilencnapos vásárt tartanak, ahol az ország legjobb kuruzslói bemutatják tudományukat. A csodadoktorok minden nap főznek egy gyógyitalt, aminek felét a zsűrinek adják, másik felét pedig a piacon értékesítik. A zsűri pontozása alapján növelik a hírnevüket, az eladott rész árából pedig egyre erősebb összetevőket vásárolnak. De csak óvatosan: ha túl sokáig kevergetik az üstöt, akkor felrobban és a gyógyital fele kárba vész. 

Remény hadművelet

Az első világháborúba induló néhány jóbarát megígéri egymásnak, hogy mindannyian túl fogják élni a háborút, hogy együtt térhessenek haza. A békekötésig számtalan megpróbáltatást kell átvészelniük, a moráljukat megőrizve. A háború fenyegetéseit sikeres küldetésekkel tudják leküzdeni, a harctéri stresszre pedig bajtársaik támogatása nyújt gyógyírt. Ez az izgalmas és gondolkodásra késztető játék igazi kihívást jelent, egyben pedig tisztelgés azok előtt, akik átélték ezt a tragikus korszakot.