Társasverseny 2017

A kiadók őszi játékbemutatójához igazítva, idén is augusztusban teszteltük az elmúlt egy év termését. A Mercure Korona rendezvényterme adott otthont a kilencedik Mensa HungarIQa Társasjátékversenynek. A korábbi évekhez hasonlóan, több mint 50 tagunk reggeltől estig próbálta és pontozta a jelölteket. Az eredmények összesítése az alábbi játékokat hozta ki nyertesnek. 

A győztes játékok:

Imagine

A határtalan képzelet játéka. A soron levő játékos átlátszó kártyák kombinálásával és mozgatásával, hangok és gesztikuláció nélkül próbálja rávezetni a többieket a feladvány megoldására. Remek hangulatot biztosít a vicces megoldási kísérletek áradata.

Kanagawa

Hokusai mester festőiskolát nyitott és a tanítványok mindent megtesznek, hogy méltónak bizonyuljanak a tudásra. Tanulókártyák gyűjtésével fejleszthetik műhelyüket és megfesthetik a legharmonikusabb festményt a témák és évszakok megfelelő kombinálásával.

Hanamikoji

Két játékos verseng a gésák kegyeiért. A kulcs: több ajándékot adni nekik az ellenfélnél. A mindössze 21 ajándékkártya és 4 kijátszási mód több mélységet rejt, mint elsőre tűnik. A nyerő stratégiához az ellenfél fejével is kell gondolkozni.

Istanbul

A nagy bazárban kereskedők és segédeik tolják árukkal megrakott talicskáikat. A raktárak és piacok közötti rohanásban mindig kerül idő kockázni a teaházban, imádkozni a mecsetben vagy felfrissülni a szökőkútnál. És ha minden jól ment, a nap végén elégedetten számolhatjuk az összegyűjtött rubinokat.