Társasverseny 2016

Új helyszínen és új időpontban tartottuk meg a VIII. Mensa HungarIQa Társasjátékversenyt. 2016 augusztus 13-án több mint 50 tagunk foglalta el a Mercure Korona rendezvénytermét, hogy a friss megjelenések közül kiválasszák a nekik leginkább tetsző játékokat. Az egész napos tesztelés után az alábbi eredmény született. A díjátadás a novemberi Társasjátékok Ünnepén történik. 

A győztes játékok:

Fedőnevek

Két rivális titkos ügynökség új tagokat toboroz. Az újoncok első küldetése: felvenni a kapcsolatot a terepen levő ügynökökkel. A két Irányító egyszavas tippekkel próbál segíteni nekik, hogy a 25 fedőnév közül melyek mögött vannak a saját embereik. Éles a verseny, szorít az idő és még egy bérgyilkos is vadászik ránk. 

Kakaó

Az esőerdő mélyén az őslakosok kakaótermesztésből próbálnak meggazdagodni. Közösen lerakott dzsungel- és munkáslapkákból fog kibontakozni előttünk a törzsek vetélkedésének helyszíne: kakaóültetvények, piacok, aranybányák, templomok, napimádóhelyek és források. Az a törzs lesz a leggazdagabb, amelyik a legjobban egyensúlyozza a különböző bevételi forrásokat.