Társasverseny 2014

A november 22-én lezajlott VI. Mensa HungarIQa Társasjátékversenynek ismét az Art'otel konferenciaterme adott helyet. Kb. 100 parti után, tagtársaink szavazatai alapján 12 játékból választottuk ki a legjobbakat. Az eredményt egy héttel később, a Társasjátékok Ünnepén hirdettük ki.

A győztes játékok:

Camel Up

Tevefutamot tartanak a piramisok földjén! A derék állatok kitesznek magukért, egymás hegyén-hátán igyekeznek elsőként átjutni a célvonalon. A játékosok pedig fogadásokat kötnek az egyes szakaszok és a teljes verseny eredményeire. A cél a legtöbb pénzzel távozni az eseményről.

Concept

Ez a játék a mutogatás és beszéd nélküli Activity. Két játékos a játéktáblára rajzolt piktogramok megjelölésével próbálja a többieknek "elmondani" a húzott feladványkártya egyik sorát. Ahogy a nagy elődnél, itt sem a pontszerzés lényeg, hanem a jó hangulat és a sok vicces "megfejtés".

Építőmesterek

Amint a címből sejthető, ebben a játékban középkori építőmestereket alakítunk. Egyetlen alkalmazottból és némi kezdőtőkéből álló vállalkozásunkat próbáljuk fejleszteni a vidék legnevesebb építőcégévé. Ehhez jól fizető megbízásokat teljesítünk, gépeket és szakembereket szerzünk, míg egy katedrális építése is gyerekjáték lesz.

Puerto Rico

A sziget kormányzójaként az a feladatunk, hogy fejlesszük a friss gyarmatot. Ültetvényeket telepítünk, épületeket építünk, ahol a folyamatosan érkező telepesek dolgozni fognak. A megtermelt javakat Európába szállítva és fejlett várost építve megszerezhetjük királyunk megbecsülését.