Társasverseny 2013

Mensa társasjátékverseny 2013

Az V. Mensa HungarIQa Társasjátékversenyt a korábban bevált Art'otel rendezvénytermében tartottuk meg. 2013. november 23-án 51 tagunk gyűlt össze a nevezett 19 játék közül kiválasztani a legjobbakat. A 12 óra kemény „munka” után megszületett eredményt egy héttel később, a Társasjátékok Ünnepén hoztuk nyilvánosságra. 

A győztes játékok:

Dragons

Ebben a kártyajátékban a sárkányok öt színben versenyeznek a legnagyobb területért. A lerakott lapokkal közösen építjük a sárkányok birodalmát, a titkos célunknak megfelelően. Az nyer, akinek sikerül a saját színéből egy hét lapból álló, összefüggő területet létrehozni.

Elfenland

Tündérországban a felnőtté válás feltétele egy zarándokút az ország nevezetes helyeire. Változatos terepen kell minél jobban kihasználnunk olyan mesebeli "közlekedési eszközök" lehetőségeit, mint a trollszekér, a varázsfelhő, az egyszarvú vagy a tündecikli. Az a játékos nyer, aki négy kör alatt a legtöbb várost látogatta meg, illetve legközelebb végzett a titkos végállomásához.

Escape

Kincsrabló csapatunknak közös erővel kell megmenekülnie az összeomló maja templomból, vagy mindenkit betemetnek a kövek. Valós időben 10 perc alatt kell kockákat dobálva felfedezni a templom termeit és aktiválni a kristálykoponyákat. Ha nem bénít meg a templom átka, mielőtt kirohanunk a kijáraton, győztünk!

Inkognito

Titkos ügynökök szerepébe bújva a velencei karnevál éjszakáján információkat gyűjtünk egymásról. Meg kell találnunk a társunkat, akivel közösen meg tudjuk fejteni a titkos üzenetet. Ha az ellenfeleink előtt hajtjuk végre a ránk bízott küldetést, nyert ügyünk van!