Társasverseny 2012

A november 24-25-én megrendezett második Társasjáték-Fesztiválnak ismét a Köki Terminál biztosította a helyszínt. 

Amíg a látogatók a JátékTéren ismerkedtek az újdonságokkal és a haladók három versenyen (Offboard, Carcassonne, Agricola) mérkőztek meg az elsőségért, a mensások a frissen kiadott játékokat tesztelték. Tagtársaink szavazatai alapján 15 játékból választottuk ki a legjobbakat.

A győztes játékok:

Idővonal

220 kártyán történelmi események, felfedezések és találmányok találhatók, a hátukon az évszám, amikor történtek. A játékosok a kapott lapjaikat megpróbálják az egyre nyúló idősorban helyesen elhelyezni. Ha a lerakott lap évszáma a két szomszédos lap dátuma között van, a helyén marad, ha nem, akkor kikerül és a játékos új lapot kap. Az nyer, aki elsőnek megszabadul a lapjaitól. A dobozban a játék számítógépes változata is megtalálható.

Királyságok

A játékosok rivális uralkodók, akik egymással versengve próbálnak minél nagyobb vagyonra szert tenni. Minden körben erőforrás- vagy veszélylapkákat helyeznek el a játéktéren, vagy várakat építenek a bevétel növelése érdekében. Háromszor töltik meg így a királyság területét és gyűjtenek bevételt. A legvagyonosabb játékos nyer.

PanicLab

Egy kutatóintézetben amőbákat tenyésztenek és az egyik megyszökött. Minden kör elején dobókockák határozzák meg, hogy melyik laborból, milyen alakú, színű és mintájú amőba szökött el. Útközben szellőző-járatokon vágnak át és mutációs szobákban alakulnak át. A játékosok célja elsőnek rámutatni a helyes amőbára. Akinek sikerül, kap egy pontot, a tévesen mutatók veszítenek egyet. Az nyer, aki először összegyűjt 5 pontot.

Swish

Egy különleges kártyajáték, ahol az átlátszó lapokon színes pontok és gyűrűk vannak. A cél úgy egymásra pakolni 2 vagy több lapot, hogy az egyes pontok a nekik megfelelő színű gyűrűbe kerüljenek. A kártyák egymásra tétele után egyetlen pont vagy gyűrű sem állhat önmagában. Aki a legtöbb csoportot állítja össze a játék során, az nyer.