Honlaphasználati tippek

Ezen az oldalon a honlap használatával kapcsolatban találsz fontos információkat. Olvasd el és alkalmazd mindegyiket!

Ne maradj le egy programról se!

Az alábbi egyszerű funkciókkal és beállításokkal szinte biztos, hogy mindenről értesülsz, ami a Mensában történik:

Mensa Hírlevél

A legfontosabb hírcsatornánk, mindenképp iratkozz fel rá a Profilod hírlevelek részén.

Azonban ez nem elég, ugyanis a levelezőprogramod (főképp ha Gmailt használsz) spamnek vagy reklámlevélnek minősítheti (Promóciók fül). Ez ellen a következőképp védekezhetsz:

  • Vedd fel a kontaktlistádra a hirlevel@mensa.hu-t. Innen jön a hírlevél, így a leveleződ kisebb eséllyel minősíti kéretlennek.
  • Ha megérkezik az email, akkor húzd át az elsődleges fülre. Ezután mindig ide fog érkezni.

Programértesítők

Tudtad, hogy tudsz e-mailes értesítőt kapni minden újonnan kiírt programról? Ráadásul ezt szűrheted településre is?

Menj a profilodban a hírlevelek részre és iratkozz fel a Programértesítőkre. Ne felejtsd el megadni a városokat se, amik érdekelnek (jelenleg Budapest megadását mindenképp ajánljuk, mert a közvetített előadások is ott mennek, de ez majd később változni fog). Ezek után minden kiírt programról automatikusan emailt kapsz majd.

Facebook-csoport értesítések

Nem akarsz lemaradni a legfrissebb posztokról? Nem dobja eléd a Facebook az új program kiírását, vagy a kedvenc SIG-ed posztjait?

Állítsd be, hogy mindenről kapj értesítést! A Facebook-csoportnál kattints a Tagja vagy gombra, majd az Értesítések kezelése menüpontra.

Majd ezután állítsd be, hogy Minden bejegyzésről kapj értesítést (Ezt különösen az Infócsoport esetében érdemes alkalmazni, a Társalgónál talán kicsit túlzás).

Programok megjelenítése a naptáradban

Jobban szeretnéd, hogy a programok a naptáradban jelenjenek meg? A saját profilodban a programjelentkezésekre kattintva találsz két iCal feed linket. Ezekre fel tudsz iratkozni a kedvenc naptárprogramodban (pl. Google Calendar, Outlook, stb.) és így a naptáradban automatikusan látszani fognak a Mensás programjaid.

Program RSS

Nem csak emailekben lehet értesítést kérni a friss programokról. Ha jobban szereted az RSS-t, akkor az alábbi linkekre kell feliratkoznod, hogy megkapd a legfrissebb programokat, bejegyzéseket:

SIG és Facebook-csoport tagságok

A saját profilon belül a csoporttagságaim fülre kattintva egy helyen láthatod az összes SIG-et és Facebook-csoportot, aminek tagja vagy. Így nem kell egyesével keresgélned, ha már nem emlékszel.

Tagi keresés rendezése

A honlap egyik legtöbbet használt funkciója a tagi kereső. Itt a találatok alapból név szerinti sorrendben jelennek meg, de a „Mióta tag” címre kattintva a tagság ideje szerint is rendezheted őket!

Klubhelyiség foglaltság táblázat

Ha programot szerveznél a klubhelyiségbe, akkor a Programok/Mensa iroda és klubhelyiség/Foglaltság oldalon előzetesen láthatod, hogy mikor vannak szabad időpontok. A programkoordinátorral való egyeztetést nem helyettesíti a táblázat, de azt megtudod, hogy kb. mennyi idővel előre gondolkodhatsz.