Megújult a weboldal

Tatatataaam! Kürtszó és dobpergés! Eljött végre a nagy nap, és elindult az új weboldal tesztüzeme. Az előző éppen öt évvel ezelőtt – 2009 áprilisában – debütált, így hát ideje volt már a frissítésnek. Az új oldal rengeteg változást hoz magával, amelyek egy részét már bizonyára észre is vetted, de sok olyan új funkció is lehet, amely talán nem ennyire egyértelmű. Kérjük, szánj rá öt percet, hogy elolvasd e sorokat, hogy a lehető legjobban kihasználhasd az új lehetőségeket is!

1. Különvált a tagoknak és a külsős látogatóknak szóló rész

Talán a legnagyobb változás az, hogy az eddigi egy weboldal helyett mostantól két összekapcsolódó weboldalunk lett. Erre azért volt szükség, mert az évek során egyre gyarapodott a csak tagoknak szóló tartalom, így egyre áttekinthetetlenebbé vált az az egy darab erre szolgáló menüpont. Ráadásul a honlap statisztikái is azt mutatták, hogy egészen más oldalakra kíváncsiak a külsős látogatók, mint mi tagok.

Mostantól tehát ha a tagi tartalomra vagy kíváncsi – az esetek 99%-ában így lesz –, akkor jobb felül a CSAK TAGOKNAK gombra kattintva jutsz a „belső” részre, ahol már minden menüpont alatt tagoknak szóló tartalmat találsz. (Ha ezt olvasod, akkor persze erre magadtól is rájöttél. :-)

Ha valamiért mégis a külsős tartalom érdekel – pl. a tesztírások időpontja, médiamegjelenéseink vagy éppen az intelligenciáról szóló írások –, akkor a jobb felső "nyilvános oldalak" gombbal kijuthatsz oda. (Ha kijelentkezel, és rányomsz a fenti Mensa-logóra, akkor is oda jutsz.)

2. Saját adatlap, taglista (MM infó)

Talán a legfontosabb kérés, hogy ha elolvastad ezt az oldalt, akkor kattints a saját adatlapodra, és frissítsd a rólad szóló információkat! Azért lényeges ez, mert sokunknál évekkel ezelőtti adatok szerepelnek! (Kérjük, ha vidéken élsz, akkor mindenképpen válaszd ki a hozzád legközelebb eső helyi csoportot is, ha eddig nem tetted meg. Ez azért fontos, mert csak ebben az esetben tudunk megtalálni az esetleges helyi programok, események kapcsán).

Szintén lényeges, hogy tölts fel magadról ÚJ PROFILKÉPET! A régit – amint látni fogod – egyelőre nem hoztuk át. Ennek az az oka, hogy az új weboldalon átálltunk a nagyobb méretű, négyzetes képre, ami pontosan megegyezik a Facebookon is használt profilképek méretével, az eddigi képek viszont sokkal kisebbek, rosszabb minőségűek voltak. A lényeg, hogy légy szíves, tölts fel egy újat – akár éppen azt, amit a Facebookon is használsz. A minimális méret 160x160 pixel.

A tagi adatbázisban újdonság, hogy a listát a belépés időpontjára is tudod rendezni, így könnyedén megkeresheted az új tagjainkat.

3. Programok

A dizájnon túl a rendszer működése is megváltozott. Ha magad jelentkezel egy programra, akkor az eddigiekhez hasonlóan csak rányomsz a jelentkezés gombra, és megtörtént (nem kell beírni a neved sem). Ha +1-et szeretnél hozni, akkor ki kell választanod ezt az opciót a legördülő menüből, és beírni a nevét, e-mail címét. (Így ő is megkaphatja pl. az automatikus értesítőket, ha változik valami a programmal kapcsoatban.) A +1-ek mostantól meg is jelennek a program alatt a résztvevők listájában, és hozzáadódnak a létszámhoz, amit ki is írunk. (A +1 mindig annak a tagnak neve mellett jelenik meg, aki regisztrálta őt.)

Apró változás az is, hogy a program helyszínére kattintva térképet is találsz hozzá.

4. Tagi hirdetések

Ezt a kedvezmények alatt találod. A régi oldalon fent lévő hirdetések nagy része 4-5 évvel ezelőtti volt, és sokról tudtuk, hogy már nem aktuális. Így végül úgy döntöttünk, hogy nem hozzuk át őket, csupán néhányat mintaként. (Kicsit a forma is változott, így nem is minden lett volna jó). Ha volt hirdetésed, akkor, kérjük, tedd fel mielőbb újra, ha eddig nem volt, akkor viszont adj fel bátran! Hidd el, tényleg számíthatsz megrendelésre a Mensán belülről!

Hirdetést feladni a saját adatlapod alól tudsz, az oldal tetején lévő szürke HIRDETÉSEIM gombra kattintva.

Fontos – és régóta ígért – apró újítás az, hogy a kategóriák között megjelent egy MESTEREMBEREK fül. Ezt kifejezetten arra szánjuk, hogy akár külsős, de általad nagyon jónak, megbízhatónak tartott szakikat ajánlj a többieknek. (Szóval ide jöhetnek a vízszerelők, hűtőgépesek, festők, költöztetők, autószerelők, lakatosok stb.)

5. Új, adaptív IQ-teszt

Az új honlappal együtt az online IQ-tesztünk is megújult. Ha van kedved, akkor töltsd ki, és persze ajánld barátaidnak is! (Ez a mostani sokkal jobban hasonlít az igazihoz, így talán a kitöltők is pontosabb képet kapnak, hogy mit is várhatnak.) A tesztet itt találod.

A fentiek mellett persze rengeteg egyéb kisebb-nagyobb változást, új tartalmat találhatsz még az oldalakon, szóval kattintsd végig őket legalább egyszer, és onnantól már tudni fogod, mit hol találsz.

Az oldal ugyan már elindult, de az első néhány nap azért még amolyan tesztüzem. Ez alatt az oldal még folyamatosan alakul, fejlődik majd, ezért ha valami most nem tökéletes, akkor egy kis türelmet kérünk, és reméljük, hamarosan jobb lesz (a galéria pl. még nem látható, de folyamatosan töltjük). Igyekeztünk mindent tesztelni és többször átnézni, de több szem többet lát. Ha olyasmit találsz, ami nem, vagy nem jól működik, ​írj a webmester@mensa.hu címre, és igyekszünk mielőbb javítani.

Istvánfy Gergő
webes ügyvivő

[Közzétéve: 2014.03.30]