Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

Október 3-án, hétfőn megtartottuk idén kilencedik elnökségi ülésünket, amelyről készítettem egy rövid összefoglalót. A következőkben azon határozatokat, témákat olvashatjátok, amelyek érdekesnek bizonyulhatnak számotokra.

Első téma volt a nagy érdeklődést keltő előadások teremigénye, mely meghaladja a megszokott MÚOSZ-helyszín befogadóképességét. A jövőben is szeretnénk a jól bevált teremnél maradni, ám amennyiben olyan előadásra van kilátás, amelyre kiemelkedően nagy az érdeklődés, akkor biztosítani fogunk nagyobb programhelyszínt.

A már hagyománnyá vált Évindítót 2017-re is megszervezzük az újbudai Trófeában, ahol Gergő a jelenlegi terveknek megfelelően január 7-re lefoglalta a 200 fős hátsó termet.

Megszavaztuk a tagkártyák rendszerének változtatását. A jövőben nem küldünk hologramos érvényesítő matricát, hanem mindenki új kártyát fog kapni évente. Ez a megoldás leegyszerűsíti az adminisztrációt, amellett hogy nem növeli jelentős mértékben a költségeinket.

Az év végén több eseményünk lesz, amelyek megszervezéséhez egyesületi támogatást biztosítunk. A Pro Mensa díjátadó és a Mensa 70. születésnapja megrendezésére 475.000 forint támogatást nyújt az egyesület, a buli november 27-én a Budapest Music Centerben lesz. A december 10-i Mensa Kirakodóvásárra termet béreltünk a Lurdy Házban, ahol az asztalonkénti 3000 forintos árusítási díj nem fedi le a teljes felmerülő költséget. Az elnökség megszavazta az 50 asztal után fennmaradó díj egyesület általi kifizetését.

Takács Barnabás tagtársunk azzal kereste meg az elnökséget, hogy szeretné felajánlani a mensásoknak az egyébként fizetős mobil applikációs szolgáltatásukat, a Private Sentinelt. A bemutató megtekintése után megszavaztuk a projekt támogatását, amelynek részleteiről tájékoztatni fogja a tagságot.

Az ajándék tesztjegy ára korábban kedvezményes áron volt elérhető a normál teszt díjához képest. Megszavaztuk az ajándék jegy árának megemelését a normál árra, hogy a jövőben elkerüljük az ajándék jegyekkel való üzletelést, valamint egyszerűbb adminisztrációt biztosítsunk.

A tesztírásokon bérelt termek árai komolyan megemelkedtek az elmúlt időszakban. Ahhoz, hogy a tesztírások költségeit fedezni tudjuk, felemeltük a tesztírás árát egységesen 3000 forintra.

Az ülés végén Bogdán Richi bemutatta a prezentációt, amellyel a 2016-os kyotói IBD-n (Nemzetközi Mensa-közgyűlés) pályázni fog a 2018-as IBD budapesti megszervezésére. Az IBD mindig két évre előre dönt a következő közgyűlési helyszínről. Utoljára 2001-ben rendeztünk IBD-t budapesten, amely nagy siker volt, és egy ilyen esemény mindig jelentős hazai és akár nemzetközi sajtóvisszhangot is generál. Ráadásul 2018-ban lesz 25 éves a Mensa, így nemzetközi társaságban ünnepelhetjük a születésnapunkat. A prezentációt véleményeztük, és megerősítettük támogatásunkat a projektre vonatkozóan.

A teljes jegyzőkönyv elérhető a honlapon:
https://tag.mensa.hu/jegyzokonyvek/elnoksegi-jegyzokonyvek

Üdvözlettel,
Vígh Réka
PR-koordinátor

[Közzétéve: 2016.10.18]