Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

Június 8-án, szerdán megtartottuk első nyári elnökségi ülésünket, melyről készítettem egy rövid összefoglalót. A következőkben azon határozatokat, témákat olvashatjátok, melyek érdekesnek bizonyulhatnak számotokra.

Első téma a Facebook-csoport moderációja volt. Az ezzel kapcsolatos döntéseink előtt meghallgattuk a jelen lévő moderátorok javaslatait, véleményét és ötleteiket. Az elnökség egyhangúlag megszavazta, hogy a moderátoroknak a törölt posztokról és kommentekről utólag hozzáférhető módon mentést kell készíteniük, továbbá a kitiltásokról a csoportot egy moderációs posztban értesítniük kell. Reméljük, hogy a határozatok segítik majd a Facebook-csoport működését.

A Mensa magazinja, az Asztallap évente négyszer jelenik meg. Azon új tagok, akik nyomtatott újságot igényelnek, hiányolják a belépő csomagjukból a magazint. A jövőben a vidéki tagok számára mindig elküldjük az utolsó megjelent számot, hogy könnyebben követni tudják az egyesülettel kapcsolatos eseményeket. A készlet erejéig tudjuk biztosítani a fennmaradó példányok postázását.

A Felügyelő Bizottság és a Fegyelmi Bizottság választás kiírásának határideje július 1. Az elnök felkérte Szendrő Csabát a választási bizottság vezetésére. Csabára bíztuk a közgyűlés által megszavazott alapszabálymódosítások elektronikus szavazásra bocsájtását is, aki elfogadta a felkéréseket.

Az elnökség döntött a mensás telefoncsoport megújításáról, melyhez a Magyar Telekomot választotta partnerként. Emiatt az eddigi, Vodafone-os telefoncsoportot már nem támogatjuk, flottaigazolást nem állítunk ki. A tagok számára is elérhető kedvezményes csomagokról legkésőbb július 1-ig adunk tájékoztatást. A Mensa két telenoros telefonszámát megszüntetjük, helyette a Telekomtól vásárolunk előfizetést.

Sutyinszki András titkárunk a tagi adatbázis fejlesztésével kapcsolatos helyzetről tájékoztatta az elnökséget. A beérkezett ajánlatok összesítése jelenleg is zajlik.

A következő elnökségi ülés időpontja július 4., hétfő 18h.

A teljes jegyzőkönyv elérhető a honlapon:
https://mensa.hu/fajlfeltoltes/elnoksegi-jegyzokonyvek-2016

Üdvözlettel,

Vígh Réka
PR-koordinátor

[Közzétéve: 2016.06.29]