Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

A Mensa HungarIQa elnöksége úgy döntött, hogy komolyan veszi május 1-ét, a munka ünnepét, és azt munkával ünnepli. Az alábbiakban olvashatjátok azokat a témákat és döntéseket, amelyek az érdeklődésetekre tarthatnak számot. Ezt az összefoglalót rendhagyó módon nem Vígh Réka, a PR-koordinátorunk készítette, mert nem tudott személyesen jelen lenni az elnökségin. Így most elnöki beszámolót olvashattok.

Az elnökségin átbeszéltük a nagy mensás projekteket.

Az Év Intelligens Vállalata projekt, hála Rutai Gábor ötletgazdának és Nádasi Tibor tesztgondnok rengeteg munkájának, igazi sikersztori. Az idei immár a harmadik verseny, amely természetesen az MH aktív részvételével zajlik. A korábbi versenyek tapasztalata alapján felmerült kérdéseket Tibor, Gábor és én átbeszéltük, azokat sikerült megoldani, és elindult az esemény promóciója is. Az elnökség azt a célt határozta meg, hogy a korábbinál jobban használjuk ki a versenyben lévő PR lehetőségeket.

A Nagy Diák IQ-teszt projekt amellett, hogy jelentős PR-t és sok új tagot hoz az MH-nak, a verseny idején komoly kihívást jelent egyesületünknek, és óriási terhelést az ebben résztvevő önkénteseknek és tisztségviselőknek, hiszen több ezer embert tesztelünk le tejesen ingyen néhány nap alatt. Ezért az elnökség meghatározta, hogy a szervezőknek (DUE) milyen feltételeket kell ahhoz teljesíteniük, hogy idén is részt vegyünk a projektben, és ennek letárgyalásával megbíztuk Nádasi Tibor tesztgondnokot.

A Társasjátékok Versenye korábbi formájában nem eredményezett olyan PR-t a Mensának, mint amekkora lehetőség rejlik benne, leginkább az időzítése miatt: mire a versenyre sor került, már a nagykereskedésekhez kerültek a játékok, így nem volt rá mód, hogy a karácsony előtti időszakban „A Mensa HungarIQa ajánlásával” matrica rákerülhessen a nyertes játékokra.
Az elnökség nevében megkerestem a szervezőt, Mandics Zoltánt, hogy megbeszéljük, előbbre lehet-e hozni a versenyt. Zoli arról tájékoztatta az elnökséget, hogy az ötletünk pozitív fogadtatásra talált, és ha augusztusra előre hozzuk a versenyt, akkor a matricák időben rá kerülhetnek minden játékra. A játékforgalmazókkal történő tárgyalásokban személyesen is segíteni fogom Zolit, az elnökség pedig anyagilag támogatja a verseny promócióját 

Örömhír, hogy a Sziget Fesztiválra beadott Civil Sziget pályázatunk továbbjutott a második körbe! A pályázattal kapcsolatos további egyeztetések folyamatosan zajlanak, a következő határidőnk május 25.

Ugyancsak kitűnő hír, hogy a Fővárosi Törvényszék jogerősen bejegyezte az Alapszabályunkat, így már minden szempontból törvényesen működünk. Remélhetőleg az új székhelyünk bejegyzése is napokon belül jogerőre emelkedik.

Nagyon fontos változás a programszervezők, helyi csoportok felé, hogy az elnökség úgy döntött, a kincstárnok csak a 30 napnál nem régebbi, hozzá eljuttatott eredeti számlákat fizetheti ki!

Tudom, sokan időpazarlásnak gondoljátok a jegyzőkönyvek olvasgatását, de ne feledjétek: azt, hogy mi és miért történik a Mensában, az elnökségi üléseken döntjük el, nyilvánosan, és utólag is mindenki számára hozzáférhetően. Ha minderről bővebben szeretnétek olvasni, és kíváncsiak vagytok a további ügyekre, amelyekkel az elnökség foglalkozott, olvassátok el a teljes jegyzőkönyvet, amit a honlapról tudtok letölteni!
https://tag.mensa.hu/jegyzokonyvek/elnoksegi-jegyzokonyvek

Üdv:
Bogdán Richárd
elnök

[Közzétéve: 2016.06.07]