Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

Az elnökség májusi ülésén is több izgalmas és fontos téma is terítékre került. Rövid válogatást olvashattok.

GDPR – Téged is érint!
Biztosan hallottál már a GDPR-ról, ha mégsem, akkor annyit tudj, hogy ez az Európai Unió új általános adatvédelmi rendelete. Az MH is kezel adatokat, például a Te adataidat – mint egyesületünk tagjának adatait –, így nekünk is fel kellett készülnünk a rendelet május 25-i hatályba lépésére. Az adatkezelés vonatkozó részei már felkerültek a honlapra, és neked is el kell fogadnod a következő belépésnél.
Az elnökség ezúton is köszöni dr. Sulyok Márton tagtársunk nagyszerű munkáját!
Az adatkezelési szabályzat elérhetősége:
https://mensa.hu/sites/default/files/file_attach/mensa_adatkezelesi_szabalyzat_v5.pdf
Az adatkezelési tájékoztató elérhetősége:
https://mensa.hu/mensa/mensa-hungariqa/adatkezelesi-tajekoztato

Csoki – bővül közhasznú tevékenységeink köre
A kérdés, miszerint mit adjunk a meghívott előadóknak, ezennel lezárult. Van egy csokimanufaktúra, ahol autista fiatalok készítik a csokoládékat. A kiválasztott csokoládét teszteltük: igényes és finom volt. Egyúttal autizmussal élő embertársaink támogatását is fontosnak tartjuk. Így mostantól ezt adjuk ajándékba a Mensa előadó vendégeinek. Nektek, hogy tetszik?

Mensa Info Facebook-csoport alakul
Nem első alkalommal jártuk körbe a témát, s mostanra az infocsoport igénye a főcsoportban is megmutatkozott. A csoport célja az lenne, hogy ide kerüljenek fel a mensás programok és az elnökségi hírek, illetve kérdezni is itt lehetne, míg a főcsoport beszélgetőcsoport maradna. Hamarosan jelentkezik az Infocsoport!

Képzeld, lesz mobil bankkártyaterminálunk!
Célunk, hogy csökkentsük az egyesületben forgó készpénz mennyiségét. A POS terminál használható lenne mind a fizetős programokon, mind pedig tesztíráskor a helyben fizetők részére. Fejlődünk, nem igaz? :)

A teljes jegyzőkönyv elérhető a honlapon:
https://tag.mensa.hu/jegyzokonyvek/elnoksegi-jegyzokonyvek

Üdvözlettel,
Kozák Olivia
PR-koordinátor

 

[Közzétéve hírlevélben: 2018.05.30]