Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

2018 első tavaszi ülése a szabályzatok estéje volt: terítéken volt a moderációs szabályzat és az alapszabály is. Voltak izgalmas és kevésbé izgalmas témák, néhány szemelvény következik.

Single Transferable Vote – ti tudjátok, hogyan működik?

Májusban közgyűlés!
Szép számmal érkeztek a közgyűlésre alapszabály-módosítási javaslatok, többek között a választási rendszer megreformálására. A Single Transferable Vote egy preferenciális szavazórendszer, amelyet a Mensa a nemzetközi választások során is alkalmaz. Részletek a jegyzőkönyvben. Szerintetek megszavazzuk?

Szigorodik a moderációs szabályzat!
Pánikra semmi ok, mert csak egy picit. Azonban ezentúl senki nem tilthatja le a moderátorok felét vagy annál többet. Hogy miért? Azért, mert ugyan asztali gépről látszik minden poszt és komment, de mobilról nem, így azon moderátorok munkáját, akik mobileszközeiket használják, ezzel jelentősen megkönnyítjük. 

Hova tegyük az MH pénzét?
Idéntől a gazdasági szervezetek nem vásárolhatnak egyéves lejáratú állampapírt. Így hát vagy kisebb kamatozású, féléves állampapírt vásárolunk, vagy EUR/HUF kereskedéssel forgatjuk a pénzünket. Egyelőre féléves állampapírt vásárolunk, de utóbbi témában az ötletgazda talán tart Nektek egy előadást. Kit érdekel a téma?

Megválasztottuk a könyvelői pályázat nyertesét
A Mensa könyvelői tevékenységének ellátására 4 értékelhető, főbb vonalaiban összehasonlítható pályázat érkezett be, amelyek közül az elnökség Csaba Attila pályázatát fogadta el.

A teljes jegyzőkönyv elérhető a honlapon:
https://tag.mensa.hu/jegyzokonyvek/elnoksegi-jegyzokonyvek

Üdvözlettel,
Kozák Olivia
PR-koordinátor

 

[Közzétéve hírlevélben: 2018.04.11]