Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

Május 23-án, kedden megtartottuk májusi elnökségi ülésünket, melyről készítettem egy rövid összefoglalót. A következőkben azon határozatokat, témákat olvashatjátok, melyek érdekesnek bizonyulhatnak számotokra.
 
Luczi Andi, önkénteskoordinátor részéről projektkérelem érkezett logikai játékok beszerzésére. A budapesti készletet már kiegészítettük, mert a használat során sok játék elkopott. A kiemelt helyi csoportok (KHCS-k) részére, az általuk szervezett tesztírásokra és a részükről elvállalt kitelepülésre is biztosítani szeretnénk logikaijáték-alapkészletet. Bartha Dani intézi a csomagok beszerzését egyenként 30 ezer forint értékhatárig.
 
Chrobacsinszky Eszter projektkérelme a MY-Camp nemzetközi ifjúsági tábor szervezői számára igényelt hozzájárulást a szállásköltségek fedezésére. 200 ezer Ft költségkeretet biztosítunk az önkéntes magyar szervezők részére, akik segítséget nyújtanak ahhoz, hogy 2017-ben Magyarországon valósulhasson meg a nemzetközi mensás rendezvény.
 
A tesztírásaink során szeretnénk csomagolt, emblémázott szőlőcukrot osztani a résztvevők számára. A csomagoláson „Instant IQ” felirat szerepel. 5000 darabot rendeltünk, így a kitelepüléseinkre is tudunk vinni a szóróanyagból.
 
Bogdán Richi és Kovács Kristóf kezdeményezésére szeretnénk cseh mintára egy tehetségazonosító és -gondozó programot elindítani a Mensában. Csehországban már több mint 20 éves múltja van, nagyon sikeres. A „Mensa Suli” tehetséggondozási program alapítványi formában működne, amelyet a Mensa hoz létre kizárólagos alapítóként. Az első évben egy pilot program indulna, kizárólag mensások gyerekeinek (10-11 éves korosztály), kéthetente szervezett programmal. A projekt mellé egy tehetségazonosító és -gondozó „know-how”-t hozunk létre (szintén cseh mintára), amelyet aztán az érdeklődő iskolák rendelkezésére bocsátanánk, és a bevonásukkal jönne létre egy tehetséggondozó hálózat. A részleteken a szervezők még dolgoznak, amint minden összeállt, nyilvánosságra hozzuk.
 
A 2017-es Társasjátékok Versenye előkészületei elkezdődtek, Mandics Zoli projektkérelme a verseny helyszínére és a nyertes matricák gyártására vonatkoztak. A helyszín – a tavalyihoz hasonlóan – a Mercure Budapest Korona Hotel lesz. Az érdeklődő kiadók száma alapján több kategóriában tervezzük elindítani a versenyt, a részvételi szabályokat pedig ehhez igazítottuk.
 
Bogdán Richit megkereste a Hell energiaital gyártója egy potenciális együttműködés tervével. Az új termékük állításuk szerint fokozza a koncentrálóképességet, amit a Mensa HungarIQa segítségével kívántak tesztelni. Hosszas vita után megbíztuk Richit a további tárgyalással, azonban az elnökségi ülés utáni napokban kiderült, hogy nem tudtunk megegyezni a céggel, mert a szigorú feltételeinket nem fogadták el. A pénz nem jelentett problémát, de azt szerették volna, hogy a tesztelés körülményei és lebonyolítása az ő dolguk és felelősségük legyen, mi csak a „szakvéleményt” adjuk.
 
Az Alapszabály szerint a választásokat a választási év június 30-án kell kiírni. Az elnökség ezért megbízta Szendrő Csabát a választási bizottság vezetésével, és 2017. június 30-i hatállyal kiírja a választásokat.
 
Bartha Dani projektkérelmet nyújtott be az újoncfelelősök csapatépítésére, amelynek célja a közös munka hatékonyságának növelése, a régi és új csapattagok közti kapcsolat építése, valamint az önkéntesek ösztönzése. 150 ezer Ft keretösszeget biztosítunk számukra szállásra és ellátásra.
 
Sikeres pályázatunk eredményeként bekerültünk a CivilTech programba, melynek köszönhetően kedvezményes áron juthatunk hivatalos szoftverekhez. Ennek keretében megvásároljuk a Windows OS Upgrade és Office Standard programcsomagot, valamint beregisztrálunk a Google non-profit programjába is.

A teljes jegyzőkönyv elérhető a honlapon: https://tag.mensa.hu/jegyzokonyvek/elnoksegi-jegyzokonyvek
 
Üdvözlettel,
Vígh Réka
PR-koordinátor

[Közzétéve: 2017.07.04]