Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

Január 18-án, szerdán megtartottuk idei első elnökségi ülésünket, melyről készítettem egy rövid összefoglalót. A következőkben azon határozatokat, témákat olvashatjátok, melyek érdekesnek bizonyulhatnak számotokra.

Sok év eltelte után újra belefogott a Mensa-farsang megszervezésébe egy lelkes csapat, akik projektkérelmet nyújtottak be az elnökség felé. A 120 fősre tervezett rendezvényre 120 000 Ft támogatást szavaztunk meg, amely fedezi a terembérlettel kapcsolatos költségeket. A rendezvény belépődíja biztosítja majd az étel-ital jellegű kiadásokra a keretet.

A korábban kiírt felügyelő pszichológusi pozícióra beérkezett pályázatokat az elnök és a tesztgondnok értékelte, személyesen beszéltek a jelentkezőkkel. Az eredményeket összesítve Nádasi Tibor javaslatot tett dr. Kovács Kristóf pályázatának elfogadására, amelyet egyhangúlag megszavaztunk.

A debreceni kiemelt helyi csoport (KHCS) kapcsán felmerült a kérdés, hogy egy helyi csoport kinevezhet-e vagy választhat-e helyi ügyvivőket. Az elnökség ennek semmi akadályát nem látja, azonban az elnökség által hivatalosnak elismert tisztségviselőnek csak a KHCS-k szabályzatában meghatározott posztok minősülnek: vezető, programfelelős, tesztfelelős. Továbbá felkérjük a KHCS-kat, hogy az ügyvivők pozíciójának megnevezésére ne használjanak az elnökségi pozíciókkal azonos elnevezéseket, mert megtévesztheti a tagokat.

A 2017-es évben néhány tételnél költségnövekedéssel kell számolnunk, amelyeket megtárgyaltunk:

Farkas Gábor, az egyesület könyvelője évek óta nagyon kedvezményes áron végzi ezt a tevékenységét, azonban a megnövekedett munka miatt kérése alapján megemeltük havi díjazását 8000 Ft-ról 10 000 Ft-ra.

A Mensa-iroda tulajdonosa a 2017-es évtől növeli a bérleti díjat az ingatlanpiac helyzetének változására hivatkozva. Az emelést elfogadtuk, így a havi bérleti díj 111 406 Ft-ról 126 046 Ft-ra nő.

Közeledik a nemzetközi választás is, amelynek megkezdjük az előkészületeit. Ennek megfelelően a titkár felhívja a tagság figyelmét a mensa.hu oldalon a saját adatoknál rögzített e-mail címek frissítésére, mert a választás elektronikus formában zajlik majd április 15. és május 15. között.

A taglétszám növekedése miatt nagy mértékben nőtt az ajándék tesztjegyek kiküldése, mely eddig a tagok részére minden második évben járt. Kimutatásaink alapján a kiküldött tesztjegyek mindössze 3-4%-át váltják be, ami így arányában nagyon költséges az egyesületnek. Ezért az elnökség úgy döntött, hogy a továbbiakban nem küldünk ki ingyenes tesztjegyeket, de természetesen a már kiküldöttek továbbra is felhasználhatóak. A Mensa-butikban továbbra is vásárolható ajándék tesztjegy, ennek ára megegyezik a tesztírás díjával, azaz 3000 Ft.

A teljes jegyzőkönyv elérhető a honlapon: https://tag.mensa.hu/jegyzokonyvek/elnoksegi-jegyzokonyvek
 
Üdvözlettel,
Vígh Réka
PR-koordinátor

[Közzétéve (hírlevélben): 2017.02.04]