Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

Március 3-án, csütörtökön megtartottuk az idei harmadik elnökségi ülést, melynek összefoglalóját alább olvashatjátok.

Az Intelligenciakutatási Alap és a Tehetséggondozási Alap részére elkülönítésre került 200.000-200.000 forint a rendes évi költségvetésből. Amennyiben részletesen olvasnál az alapokról, kattints a linkre: https://tag.mensa.hu/mensa/ika-es-tega

Mózes Krisztián pályázatát elfogadtuk, melynek megfelelően 70.000 forint támogatást nyújtunk számára a Játékos Logika tanfolyamok és nyári tábor szervezéséhez. A támogatás fejében a Mensa-tagok gyermekei kedvezményesen vehetnek részt a Játékos Logika egyes programjain. A kedvezménnyel kapcsolatban hamarosan részletes tájékoztatást fogunk adni.

Brecsok Sándor javaslata alapján létrehozzuk a Mensa HungarIQa LinkedIn profilját, melyhez érvényes tagsági státusszal lehet majd csatlakozni.

Április 15. és 17. között megrendezésre kerül a Pszinapszis nevű rendezvény Budapesten, amihez egyesületünk is csatlakozott. Mindhárom napon önkénteseink fogják szórakoztatni a program résztvevőit, továbbá tesztírásra is sor kerül. Az egyesület tagjai kedvezményesen vásárolhatnak jegyet, illetve bérletet az eseményre. A kedvezmény és a jegyvásárlás részleteiről hamarosan további információkkal fogunk szolgálni.

A Helyi Csoportok (HCS) aktív működésének köszönhetően megnőtt az online jelenlétük is. Igyekeztünk tisztázni az ezzel kapcsolatos lehetőségeket is. Alapszabályunknak megfelelően a HCS-knek nincs lehetőségük saját weboldal létrehozására, azonban – ha ilyen igény felmerül – a mensa.hu oldalon biztosítunk számukra internetes megjelenést. Belső kommunikációjukat segítve javasoljuk a zárt vagy titkos belső Facebook csoportok létrehozását. Amennyiben egy HCS külső Facebook-oldalt is létrehoz, akkor azon nem jogosult a Mensa belső életéről szóló hírek megosztására. Alapvetően a programjairól, tesztírásokról, Mensával kapcsolatos hírekről tájékoztathatja itt az érdeklődőket. 

Megkezdődött a közgyűlés előkészítése, így az esetleges alapszabály-módosítási javaslatokat szövegszerűen március 31-ig várjuk a titkar@mensa.hu e-mail címre. Az áprilisi elnökségi ülésen kerül sor a javaslatok megvitatására.

Egyesületünk a jövőben együttműködik az Élet és Tudomány hetilappal, melynek köszönhetően logikai fejtörő rovat indul 2016. áprilistól heti egy oldal terjedelemben. A feladatkészítést Károlyi Zsuzsa koordinálja.

Megérkezett a 2016-os fotópályázati anyag a nemzetközi Mensa jóvoltából. Strémen Judit támogatási kérelmét részben elfogadtuk, mely alapján a Mensa szavazási rendszerét fogjuk használni a pályázat lebonyolítása során, 20.000 forintos keretet biztosítunk a nyertes képek nagyítására, illetve 5.000 forintos keretet a díszoklevél nyomtatására.

A következő elnökségi ülés időpontját március második felében hirdetjük majd meg.

A teljes elnökségi jegyzőkönyvet megtaláljátok a honlapon:
https://mensa.hu/system/files/feltoltes/elnoksegi_ules_jegyzokonyve-2016_03_03.pdf

Üdvözlettel,                            
Vígh Réka
PR-koordinátor

[Közzétéve: 2016.03.11]