Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

Február 1-én, hétfőn megtartottuk az idei második elnökségi ülést, melynek összefoglalóját alább olvashatjátok.

2016. február 8-án 19 órakor Rendkívüli Közgyűlést tartunk a Mensa irodában, melynek egyetlen napirendi pontja az Alapszabály (ASZ) módosítása lesz. A tagság által korábban megszavazott ASZ bíróság által kért módosításait Dr. Szalma Tibor, az egyesület jogásza elvégezte és az elnökség elé terjesztette. A módosítási javaslatot az elnökség elfogadta, amit a Rendkívüli Közgyűlésen szavazásra bocsátunk.

Összesítettük legutóbbi étteremtesztünk kérdőívének eredményeit, és beigazolódott az igény egy második rendszeres budapesti vacsorahelyszínre a Kék Rózsa mellett. A kajahu étterem ugyan sokaknak tetszett, de azért nem nyert egyöntetű támogatást. Ezért úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a keresést, és újabb éttermeket is letesztelünk a következő néhány hónapban, de egy ideig havi egy, csütörtöki alkalommal fenntartjuk a kajahu-t is. (Mert könnyen lehet, hogy a tesztek után az derül ki, hogy minden más hely sokkal rosszabb lesz ennél). Ezeket az időpontokat külön meghirdetjük majd.

A kérdőív eredményét az alábbi linken ti is megnézhetitek:
https://docs.google.com/forms/d/1_zDijF7OVARLfCB55jdzAxakpuSBUaFiMZcGFva-38Y/viewanalytics

Sok megosztó válasz született, de azért lett néhány kiugró eredmény is:

  • A Kék Rózsával a legnagyobb baj messze a büdös ételszag, és a hely nem túl igényes megjelenése.
  • Mindenki beszélgetni jön le, a kaja másodlagos szempont.
  • Bármilyen jövőbeni új hellyel kapcsolatban is visszaköszönnek ezek az elvárások: azt szeretnénk, ha nem lenne kajaszag, igényes lenne, ahová mást is örömmel hívunk, és jól lehetne beszélgetni
  • Fontosabbnak tűnik a jó bkv-s megközelíthetőség, mint az autósok kényelme. Többen is jönnek tömegközlekedéssel, és az autósok egy részének is belefér, ha kicsit messzebb kell megállni, vagy fizetős a parkolás.

Szegedi István nagylelkű felajánlásának köszönhetően a Mensa 10 darab színházjegyhez jutott, melyeket az elnökség döntése alapján kiegészítünk további 10 darabbal. A jegyeket az egyesület önkéntesei közt fogjuk kiosztani.

2016. április 9-én, szombaton az egyesület megjelenik a Pécsi Pszichológusnapokon. Bogdán Richárd elnök előadást fog tartani az egyesületről és az intelligenciáról. A programon standot is állítunk, melyre önkéntes csapat szerveződik.

A következő elnökségi ülés időpontját február második felében hirdetjük majd meg.

A teljes elnökségi jegyzőkönyvet megtaláljátok a honlapon:
https://mensa.hu/system/files/feltoltes/elnoksegi_ules_jegyzokonyve-2016_02_01.pdf

 

Üdvözlettel,
Vígh Réka
PR-koordinátor

[Közzétéve: 2016.02.11]