Elnökségi ülés – összefoglaló

Kedves M!

Január 4-én, hétfőn megtartottuk első elnökségi ülésünket, ahol úgy határoztunk, hogy innentől kezdve minden alkalommal készül számotokra egy rövid összefoglaló az ülésen történtekről. Ennek célja nem a jegyzőkönyv helyettesítése, inkább egy tömör és olvasmányos kivonatként informál Titeket azon határozatokról, témákról, amelyek sokakat érinthetnek vagy érdekelhetnek.

A következő kétéves ciklusra kineveztük Nádasi Tibort alelnöknek, és újra felkértük Holló Dórát ombudsmannak.

A nemzetközi alapszabály honlapunkon szereplő magyar fordítását aktualizálni kívánjuk, erre Bogdán Richárd elnök felkérte Chrobacsinszky Esztert. A nemzetközi alapszabály elérése: https://mensa.hu/mensa/mensa-nagyvilagban

Kiválasztottuk azt a rendszeres előadáshelyszínt, amely megfelel növekvő létszámunk igényeinek is, azaz akár 150-en is beférünk. Választásunk rengeteg terem megnézése után a MÚOSZ-székház (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A) Mikszáth-termére esett, amely rendszeresen (havonta egyszer) a rendelkezésünkre áll majd, könnyen megközelíthető, a szükséges technikai eszközök biztosítottak, és árban is elfogadható.

Korábbi AsztalLap-főszerkesztőnk, Sedró Ági munkáját megköszönve kineveztük az új főszerkesztőt, Miklódy Dórát.

A 2016-os évben szeretnénk a korábbinál jóval több vidéki tesztírást szervezni. Márciustól havi rendszerességgel kívánunk tesztírásokat tartani az öt legnagyobb vidéki városban: Pécsett, Miskolcon, Debrecenben, Győrben és Szegeden. A további 13 megyeszékhelyen 2-3 havonta tervezünk tesztelést.

A nagy intenzitású budapesti és vidéki tesztírásokat további proktorok képzésével szeretnénk kivitelezni. Proktorképzést Kovács Kristóf és Nádasi Tibor fog hirdetni az év első felében.

A 2016-os közgyűlés időpontja május 21. (szombat) 10 óra 11 perc. A pontos helyszínről még tájékoztatni fogunk benneteket.

További terveink közt szerepel a bankkártyás fizetési lehetőség bevezetése, amelynek köszönhetően a honlapon egyszerűen és gyorsan lehetne teszt- és tagdíjat fizetni.

Luczi Andrea önkénteskoordinátor projektkérelmet adott be, hogy az elnökség az újabb önkéntesek képzését és logikai játékok beszerzését anyagilag támogassa. Az elnökség megszavazta a hat képzési alkalomra és a játékok beszerzésére az anyagi támogatást.

A következő (februári) elnökségi ülés időpontját január második felében hirdetjük majd meg.

A teljes elnökségi jegyzőkönyvet megtaláljátok a honlapon: https://tag.mensa.hu/jegyzokonyvek/elnoksegi-jegyzokonyvek

Üdvözlettel,
Vígh Réka
PR-koordinátor

[Közzétéve: 2016.01.11]